3 gode grunde til at vælge sten til terrassen

Der er mange fordele ved at have en terrasse tilknyttet huset, især i de lune måneder. Nu hvor foråret er over os, og der er udsigt til længere, lysere og varmere dage, er det et godt tidspunkt at anlægge terrasse, hvis du går med det i tankerne. Ved at anlægge den nu, er du sikker på at have den klar, når sommervejret melder sig. Der findes mange forskellige måder at lave terrasse på, og materialevalget står oftest mellem sten eller træ. Her får du 3 gode grunde til, hvorfor du med fordel kan vælge sten.

1. Sten kræver mindre vedligehold

Som overskriften antyder, er der mindre vedligehold ved en stenterrasse, end der er ved en træterrasse. Træ skal olieres og plejes, hvorimod sten blot skal fejes og sommetider vaskes for alger. Ved sten er der dog større risiko for, at ukrudtet vokser op i sprækkerne, men med en ukrudtsdug og lidt arbejde i ny og næ, kan du nemt komme det til livs.

2. Sten er rimelig skridsikkert i vådt vejr

En træterrasse kan let blive meget glat, når det regner eller sner – det undgår du med en stenterrasse. Især de lidt grovere sten, som eksempelvis natursten eller granit, har tendens til at være meget skridsikre i vådt vejr. Læs mere om granit her, hvis du overvejer at lave en flot og rustik stenterrasse. Her finder du også forhandlere af granit i omegnen af Esbjerg, Grindsted, Ribe og Varde.

3. Sten holder som regel længere end træ

Som tidligere nævnt, kræver træ mere vedligehold end sten for at se godt ud og holde. Alligevel holder det som regel ikke lige så lang tid som sten. Ved at anlægge en stenterrasse, er du altså sikret en flot og holdbar terrasse i mange år fremadrettet, og du slipper for at passe og pleje den hele tiden, og kan i stedet nyde de lange, lyse sommeraftener.