4 gode grunde til at tage ud og spise tapas i dag

Hvis du ikke er hoppet med på tapasbølgen endnu, så er det ikke for sent. Hvis vi skal dømme tapas ud for madoplevelsens popularitet i dagens Danmark, så er der ingen udsigt til, at det ophører foreløbig. Så hvis du mangler at opleve en unik smagsoplevelse på lækre tapas på Vesterbro, København, så har du chancen. Her kommer vi nemlig med en miniguide til, hvad tapas egentlig er for noget, og hvorfor det er blevet så udbredt, som det er.

Derfor er tapas så succesfuld i Danmark

Tapas kommer helt fra Spanien, men det har dog set en mere dansk anretning gennem opholdet her i landet. Grundlæggende adskiller tapas sig fra andre restaurantbesøg ved, at maden bestilles til fælles spise. Du bestiller altså ikke til dig selv. Du bestiller til bordet. Maden kommer i små portioner på tallerkner – enten varme eller kolde.

Sjovt at dele

Et af de mange grunde til, at tapas er blevet succesfuld i Danmark, er, at det er sjovt at dele. Vi danskere elsker at hygge os med mad, og det gør man bedst ved at deles om det. Tapas gør netop lige præcis det.

Hyggelig stemning

Der opstår en hyggelig stemning, når man sidder og spiser tapas sammen med en flok venner. Her går snakken hurtigt om de mange smagsoplevelser, der er præsenteret på bordet.

Varierende smagsoplevelser

Det ville være mærkeligt, hvis der overhovedet ikke var noget, som du kunne lide på en tapasrestaurant. Der er nemlig utrolig meget at vælge imellem, og det betyder en virvar af smagsoplevelser. Noget er stærkt, andet er ikke. Noget er nyt, andet kender du i forvejen.

Prøv noget nyt og forskelligt hver gang

Mange tapassteder har et stort menukort, så chancen for at du ikke smager det hele første gang, er rimelig stor. Dette er blot et incitament for at vende tilbage.