5 tegn på at dit vindue skal skiftes

Er dine vinduer utætte og gamle? Syntes du, at din varmeregning er lige lovlig høj? Nye vinduer eller blot nye ruder kan gøre en enorm forskel. Inden du kontakter en glarmester, kan du dog med fordel undersøge, om det er vinduerne, der er problemet med disse 5 tegn.

 

  1. Trækker det?

Når du skal undersøge, om det trækker, er der et par små nemme tricks, du kan bruge. Sæt et stearinlys i vinduet, og se om det blafrer. Du kan også test selve rammen af vinduet ved at sætte et stykke papir fast. Hvis det er forholdsvist nemt at trække ud, er dit vindue utæt.

 

Kontakt en glarmester i Aalborg, Nørresundby for tilbud på nye vinduer.

 

  1. Er der fugtigt?

Fugt, kondens og dug er overordnet set et rigtig dårligt tegn i forhold til dine vinduer. Hvis der ofte er fugtigt og fuld af kondens på dit vindue og i dine karme, er det nok et tegn på, at der er noget helt galt med isoleringen af dine vinduer. Det kan sagtens gøres bedre og billigere.

 

  1. Kulde ved vinduerne

Syntes du, der er ekstra koldt ved vinduerne om vinteren og i de kolde efterårsmåneder? Du kan jo prøve at teste i forhold til hvor koldt, der er op af din hoveddør eller en ganske almindelig væg. Er der koldt alle steder, bør du måske overveje en grundig isolering af hele huset.

 

  1. Rådne og skallede karme

Hvis dine karme er rådne og skallede, er det også tid til at give dem et eftersyn. Det er formentlig en konsekvens af den konstante fugt og kulde, som dine dårlige vinduer lukker ind.

 

  1. Smidige gummikanter

De tynde gummikanter på dit vindue skal helst være smidige og sikre, at vinduet lukker fuldstændig tæt. Hvis de er flossede og slidte, kan der hurtigt slippe en masse unødig kulde og fugt ind i huset.