Alt du skal vide om at gøre bilen forårsklar

Nu hvor de danske veje er fri for sne og frost, og nu hvor saltsprederne er kørt i garagerne indtil næste vinter, er det på tide at undersøge, hvor hård vinteren har været ved bilen – for vintermånederne er unægteligt hårde ved køretøjer. Salt fra vejene kan sætte sig og ødelægge lakken, og snavs og fugt kan forårsage rust. Følg derfor denne guide, og få gjort din bil forårsklar, så den skinner og er klar til at køre ud i det ganske, danske land.

Vask bilen grundigt, gerne i hånden

En grundig bilvask med rigeligt vand og en god, blød børste, er den bedste forkælelse, du kan give din bil. Sørg for at komme ind i alle revner og sprækker, og spul gerne lidt hårdere ved fælge, så du får fjernet alt snavset.

Tjek bilens udvendige udstyr

Er gummiet på vinduesviskerne stadig blødt? Sidder sidespejlene som de skal, og kan de let justeres? Går dørene nemt og op i? Tjek bilen udvendig, og skift eventuelt vinduesviskerne, hvis de er blevet for slidte.

Fat støvsugeren og støvkluden

Der kan samle sig rigtig meget jord, salt, krummer og støv i en bil i løbet af en vinter, og den nemmeste måde at få det væk, er ved at fatte støvsugeren. Tag måtterne ud og bank dem grundigt, og støvsug derefter hele bunden af bilen samt sæderne og ned i sprækkerne. Tør også støv af på instrumentbrættet og fjern krummer og affald fra sidelommer og andre opbevaringssteder. En ren og pæn bil er rarere at være i, og er mere værd.

Skift dæk

Det er ikke længere nødvendigt med vinterdæk, så frem med sommerdækkene og på med dem. Husk at tjekke, at der stadig er nok mønster på dækkene, og ellers er det ud og investere i nogle nye. Hvis du ikke selv kan eller vil skifte dæk, kan du eventuelt få et autoværksted til det. Læs mere her og find et professionelt autoværksted i Virum.