Anderledes og afslappende sommerferie

Danskerne elsker at tage på ferie. Det sker især i sommerperioden, hvor vejret i Danmark ikke altid er lige så godt som i andre dele af Europa. Langt de fleste vælger flyet eller bilen som transportform, når de skal på ferie, men en anden og måske mere behagelig rejsemåde er med bus. Busferier er gode til mennesker, som ikke selv vil køre, og som ikke har lyst til at flyve, eller mennesker, som gerne vil rejse med mange andre på én gang. Så måske er det noget for dig? Hvis du overvejer at tage på busferie i Danmark eller Europa, så læs med i denne artikel.

Forskellige typer busferier

Der findes mange forskellige typer af ferier, der kan kombineres med bustransport. Er i en hel skoleklasse eller en stor vennegruppe, der skal af sted, er bustransport ideel. I rejser alle sammen, I når frem på samme tid, og I skal ikke vente på jeres baggage, når I er ankommet. Derudover er busrejser særligt gode til firmature og dagsture, og mange firmaer tilbyder også at være rejsearrangører og sørger for alt lige fra at booke hoteller til forplejning.

Fordele ved busrejser

Busrejser har mange forskellige fordele. Eksempelvis kan du:

  1. Have større fokus på det sociale
  2. Spare penge
  3. Opleve flere og andre ting på turen

Når du rejser med bus, skal du nemlig ikke tænke på særlig meget andet end dig selv og dine rejsekammerater. Derudover er der nogle gange flere grupper, der skal samme sted hen som dig, så der er mulighed for at få nye venner og bekendte på rejsen.

Derudover er mange flyrejser og kør-selv-ferier dyrere end busrejser, så der er også mulighed for at spare penge.

Sidst men ikke mindst giver busferier og rejser med turistbusser også rig mulighed for at opleve kendte såvel som ukendte seværdigheder. Chaufførerne kender højst sandsynligt det område, du skal til, og derfor kan de i mange tilfælde guide dig til gode oplevelser.

Ulemper ved busferier

Ligesom ved alle andre typer af ferier og alle andre typer af transport, er der også ulemper ved busferier. For det første kan det være hårdt at sidde stille på den lange tur, og buschauffører skal overholde bestemte køre-/hviletider. Derudover er busrejser en meget social rejsetype, hvor det kan være svært at få alenetid, men hvis du er socialt anlagt eller i godt selskab, er busrejser sikkert noget for dig.