Arne Jacobsen stole – anerkendte designklassikere

Som et lokomotiv banede Arne Jacobsen sig vej gennem det danske design- og arkitekturlandskab i mere end 50 år. Vi ser dog stadig spor efter ham overalt omkring os – også selvom han døde for mange år siden. Vi ser hans design overalt – fra en arkitektur, vi suser forbi i farten, til de objekter, vi naturligt bruger og glæder os over i vores hverdag. Alle hans værker er altså yderst anerkendte, og bliver stadig den dag i dag set, som værende ægte designklassikere.

Arne Jacobsen stole – Syveren, Svanen og Ægget

Arne Jacobsen er et kapitel for sig i dansk designs historie. Han var en af de bærende kræfter i indførelsen af modernismen i den danske designverden, og med sine utallige kreationer, bygninger og designs sikrede han sig en plads blandt de allerstørste danske designere herhjemme. Han succes holdte sig dog ikke indenfor de danske grænser. Specielt Arne Jacobsen stole, som eksempelvis Syveren, Svanen og Ægget, er kendt hele verden over. Han nåede altså at blive anerkendt hele verden over, og hans møbler, heriblandt Arne Jacobsen stole, fik stor succes.

Designikoner fra Arne Jacobsen

Arne Jacobsen stole er som sagt nogle af de mest anerkendte af hans designs, og det gælder naturligvis også Syveren. Han designede Syveren i 1955, og den er stadig mindst ligeså aktuel i dag, som den var i den tid, den blev designet. Dens flotte design og gode holdbarhed er desuden elsket verden over.

Udviklingen af Arne Jacobsen stole stoppede dog ikke der, og i 1957 kom Ægget til verden. Ægget blev designet til SAS Royal hotellet i København, og er stadig en af de mest populære Arne Jacobsen stole, grundet det tidløse udtryk samt evnen til at udfylde store og mindre rum.

I 1958 designede Arne Jacobsen Svanen, som ligeledes blev designet til SAS Royal. Den skulle således fungere som et supplement til Ægget, da Svanen fylder mindre. Disse Arne Jacobsen stole er nok nogle af de mest kendte verden over, og de er alle 3 designikoner uden lige.

Er du interesseret i at købe et Arne Jacobsen møbel, så kan du altså med stor fordel tage et kig på nogle af hans stole. Du kan faktisk lige her set et stort udvalg af nye såvel som bruge Arne Jacobsen stole.