Briller eller kontaktlinser?

Du har måske været til synstest og fundet ud af, at dit syn trænger til en opdatering? Og nu skal du til at tage stilling til, om du skal vælge brillen eller kontaktlinserne? Der er både fordele og ulemper ved begge dele. Du skal selvfølgelig vælge det, der passer til dig og din hverdag.

Nogle fravælger kontaktlinserne af den simple grund, at de ikke bryder sig om tanken om at skulle have fingrene i nærheden af øjnene. Mens andre tilvælger kontaktlinserne, simpelthen fordi det gør livet lidt lettere. Valget kommer helt an på den enkelte, og hvad der passer én, passer nødvendigvis ikke dig. Så du skal vælge det, der føles rigtig for dig.

 

Vælg den rigtige løsning for dig

Mange vælger brillen, fordi den giver mulighed for at sammensætte et unikt look. Den sætter lidt mere kant på dit udseende og tilføjer den noget anderledes. Især når der i dag er mulighed for at vælge så mange forskellige designs og spændende farver. Brillen giver rig mulighed for at præge dit look og understrege din personlighed. Samtidig viser studier faktisk, at mennesker med briller ofte opfattes som værende klogere.

Briller kan korrigere flere synsfejl og bygningsfejl end kontaktlinsen, men brillen kan også være besværlig for mange. De skal tages af og på flere gange i løbet af en dag, og du har ikke mulighed for lige at klø dig i øjet, hvis noget generer. Særligt er det irriterende, når du skal have mascara på. Briller er også irriterende i koldt og vådt vejr, da brillen dugger til og bliver våde, hvilket nedsætter synet og kan skabe farlige situationer i trafikken.

Andre vælger kontaktlinser, fordi det er nemmere. En aktiv hverdag er lettere med kontaktlinser, fordi du opnår en større bevægelighed. De kommer nemlig ikke i vejen, sådan som brillerne gør. Kontaktlinser ændrer heller ikke på dit look, og det er der mange, der vil foretrække. Udover dette, giver kontaktlinserne rig mulighed for at bruge solbriller uden styrke.

Når det handler om kontaktlinser, findes der et hav af muligheder. Du kan både vælge mellem 1-dagslinser, 14-dages kontaktlinser, 30-dages kontaktlinser, døgnlinser og flerstyrkelinser. Alt efter hvad dit behov er. Hvor 1-dagslinserne skal skiftes hver dag, behøver du kun at skifte 14-dages kontaktlinserne hver 14. dag. Flerstyrkelinserne er til dig, der har forskellige styrker på dine øjne og måske også ønsker glidende overgang. Der er altså rig mulighed for at få et par kontaktlinser, der passer lige til de behov, du har.