Danskerens frirum findes i haven

I løbet af sommeren har rigtig mange danskere været i haven. Måske har ferietiden, sommeren og ikke mindst alt den friske luft givet anledning til en række nye idéer. Haven er for mange et frirum, hvor der kan slappes af og nyde hinandens selskab, hvorfor det naturligvis er afgørende at haven danner de helt rigtige rammer for netop dette. Afslapning.

Haven er ikke kun et samlingspunkt om sommeren

At være ude i haven når det er godt vejr er dejligt, men ikke det eneste tidspunkt hvor det er muligt.

En god have indeholder områder til flere forskellige slags vejrudsigter, det vil sige, at man også godt kan være udendørs når det enten regner eller blæser. En af måderne hvorpå dette kan gøres, er blandt andet ved at opsætte et læsejl, og på den måde skabe et miljø hvor vinden isoleres. Dog er det ikke bare lige noget man opsætter, og materialerne til udarbejdelsen heraf, er heller ikke helt ligegyldige. Derfor anbefaler vi også altid, at man allierer sig med fageksperter på området, for at sikre at det gøres ordentligt. Der hvor kurven knækker for de fleste, er ved støbning og montering, som ofte kræver mere end blot middel håndværkerevner.

Udover læsejl er det også oplagt med en overdækket terrasse eller lignende, for også at kunne tilbringe timerne udendørs i regnvejr. Det er nemlig sådan, at vi i Danmark har rigtig mange lune timer, men det er ikke usandsynligt at dette kombineres med en regnskyl.

Sensommeren i haven

Der er en række ting man kan gå i gang med i sin sensommer ude i haven. Dels handler det om at sørge for at haven for rigelig med vand, for ikke at ødelægge blomster, græs og træer. Det er ikke urealistisk at vi får en mild og varm sensommer, det har vi for vane i Danmark. Derfor er det også vigtigt, at hvis man igennem hele foråret og sommeren indtil videre har passet rigtig godt på sin have, fortsat gør det over sensommeren. Dette giver også et langt bedre udgangspunkt, når vi igen står i det tidlige forår i 2020, og for alvor skal have havehandskerne på.

Er man opmærksom på at vedligeholde sommerblomsterne, er det muligt at de kan se godt ud langt ind i efteråret. På den måde når man næsten ikke at give afkald på haven, og vinteren føles kortere. En af måderne dette kan gøres på, er ved at knibe blomsterne regelmæssigt for at forhindre planterne i at danne frø.

Rigtig god sensommer.