Derfor er adspredelse sundt

Der er mange der forbinder spil med noget der hører fritiden til, og ikke noget der bør ske i arbejdstiden. Det er dog en sandhed med modifikationer, og det kan være sundt med lidt adspredelse i arbejdsdagen, og det kan rent faktisk give mere effektive medarbejdere, hvis de får lov til at ”lege lidt”. Der er mange der forbinder spil som bordfodbold og bordtennis med brancher som telemarketing, reklamebranchen og kreative virksomheder. Der er mange der slår det hen som noget, der kun er noget man bruger i en bestemt slags virksomheder.

 

Det er dog noget, som rent faktisk kan have en gavnende effekt i mange forskellige typer af virksomheder, og ikke noget der er hængt op på specifikke typer eller brancher. Et godt spil bordfodbold eller bordtennis kan nemlig være med at skabe relationer, da man måske spiller med nogen man ellers ikke lige snakker med. Det er samtidig en god måde, at få tankerne helt væk fra arbejde i 10 minutters tid, hvilket kan være sundt og være med til at skabe mere effektive medarbejdere, da de kommer tilbage til deres arbejde med en fornyet energi. Som du kan se her, så koster et bordtennisbord omkring et par tusinde kroner, og der skal ikke meget øget effektivitet til, før at det er en god investering.

 

Fordele og ulemper

 

Fordelene kan du læse om ovenfor, og er blandt andet, at du kan få nogle mere produktive og gladere medarbejdere, og at du er med til at styrke holdånd og sociale relationer. Men det er heller ikke helt uden risiko at investere i det.

 

Selvom det i mange virksomheder er sundt med frihed under ansvar, så kan man godt lidt komme til at lege med ilden, hvis man introducerer et bordtennis- eller fodboldbord. Det er ikke alle medarbejdere der er lige gode til at administrere tid, og det kan derfor være en god ide at sætte nogle rammer op for, hvad der accepteres.

 

En anden ulempe kan være den larm det skaber, der er både larmen fra selve spillet, men også risikoen for larm fra dem der spiller. Det kan være distraherende for andre medarbejdere, og sådanne borde bør derfor også placeret væk fra dem der sidder og arbejde så vidt muligt. Hvis man har en frokoststue, er det et oplagt sted at placere det. På den måde er der også god sandsynlighed for at det er frokostpausen, der bliver kortere til fordel for et spil, og det dermed ikke går ud over arbejdstiden.