Derfor skal du købe en elcykel

I dag fylder elcyklen efterhånden mere og mere i bybilledet, og du har måske oplevet at bliver overhalet af en ældre kvinde med fart over feltet uden for meget besvær. Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en elcykel. Særligt den ældre generation vil have stor glæde af elcyklen, fordi de nemt og bekvemt kan rumme rundt på cykel, uden at blive for hårdt udfordret på kondien. Er du en af dem, der efter en lang cykeltur til og fra arbejde eller skole dukker op med skjolder på tøjet, sved på panden og hivende efter vejret? Har du overvejet at anskaffe en elcykel i stedet?

Fordelen ved elcykler

Elcyklen har en god sundhedseffekt. Særligt hvis du er en af dem, der ofte tager bilen eller bussen frem og tilbage, fordi du ikke har overskud eller energien til at tonse derudaf på cyklen. Eller fordi vejen til arbejde er for lang til at cykle. Her vil elcyklen kunne give dig glæden ved at cykle tilbage, fordi du nemt og hurtigt kan komme frem og tilbage. Uden at du lægger mærke til, at du har cyklet mange kilometer. På sigt er elcyklen også billigere end bilen. Du betaler nemlig kun et engangsbeløb, mens bilen kræver løbende betalinger. Og selvom du ikke skal trampe lige så hårdt i pedalerne som ved en almindelig cykel, er elcyklen stadig et sundere alternativ til bilen.

Elcyklen er også god for dit helbred, især hvis du er dårligt gående, har dårligt kredsløb eller har vejrtrækningsproblemer, der forhindrer dig at motionere og træde hårdt nok i pedalerne til at komme frem. Med elcyklen kan du komme til at cykle igen uden at belaste kroppen og uden at skulle have mange kræfter i benene for at få gang i pedalerne.

Med en elcykel vil du opleve, at:

  • Du får mere lyst til at cykle. Undersøgelser viser, at har du en elcykel, så bruger du den også oftere og tager gerne længere ture på den, fordi det ikke kræver meget arbejde at komme rundt.
  • Du cykler hurtigere, også i modvind. Elcyklen har motor, der bringer dig hurtigere frem, uden at du behøver tonse i pedalerne og få sved på panden.
  • Du på sigt sparer penge. Elcyklen er både et sundere og billigere alternativ til bilen, og bor du så langt væk fra arbejde eller skole, at du har gået med tanken om en bil, kan du med fordel vælge elcyklen i stedet.