Dét skal du overveje når du skifter vinduer

Nogle investeringer er win-win. Det er det eksempelvis, når både du og miljøet får noget ud af din investering, som det er tilfældet, hvis du investerer i termoruder. Ved at udskifte dine ruder kan du nemlig spare betydeligt på din varmeregning, da nye vinduer er mere tætte, og du dermed ikke fyrer for gråspurvene.

Det rigtige indeklima

Fordi termovinduer de seneste år er blevet meget bedre til at holde på varmen, er det også nødvendigt, at du overvejer, hvad en udskiftning af vinduer vil betyde for indeklimaet i dit hus. Et godt indeklima er nemlig afhængig af en god luftcirkulation. Her kan de meget tætte termoruder have en negativ effekt, simpelthen fordi de gør, det de skal – at holde på varmen –  rigtig godt. Heldigvis findes der en nem løsning på problemet – nemlig vinduesventiler, som tillader noget luft at passere.  Derfor kan det være en ide også at undersøge, om du har behov for ekstra vinduesventiler, hvis du vælger at udskifte vinduerne i dit hus.

Vinduernes udseende

Selvom det selvfølgelig er dejligt at spare penge og vigtigt at passe på miljøet, er vinduernes udseende naturligvis ikke uden betydning. Vinduerne betyder nemlig meget, for dit hus stil, og alt afhængig af om du bor i et gammelt bondehus eller i et mere moderne funkishus, skal du vælge vinduer som passer til dit hus’ stil. Heldigvis kan man få energibesparende ruder i alle former og afskygninger, og det er ikke et problem at skaffe termovinduer, der også passer til ældre huse.

Der er altså flere ting, man skal tage stilling, til, når man overvejer at udskifte sine vinduer. Derfor kan det være en ide at kontakte en lokal tømrer, som kan rådgiver dig. Så hvis du kigger efter energiruder i Vig, Odsherred og Holbæk, så find en professionel i dit nærområde.