Det skal du vide om køkkenøer

Det er i dag blevet utrolig populært at indrette nye køkkener med køkkenøer, og derfor er det måske også et ønske, du har til dit drømmekøkken. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på.

Tænk på plads, højde og funktioner

En køkkenø kan bringe utrolig stor værdi ind i et køkken. En sådan kan give en del mere arbejdsplads under madlavningen, og ydermere kan den også være det samlingspunkt, som familien mødes omkring efter en lang dag. Inden du investerer i en ø til dit køkken, er det dog vigtigt, at du har overvejet et par ting.

For det første skal du være sikker på, at der er plads til en køkkenø i dit køkken. Der er ingen regler for, hvor meget plads, en sådan kræver, men der skal gerne være plads hele vejen rundt om, således der er sikret en nem gennemgang.

Derudover skal du tænke på højden på din køkkenø. Hvis den er enten for lav eller for høj, vil du opleve, at funktionaliteten falder bort, og hele meningen med det praktiske samlingssted eksisterer således ej længere.

Du skal også overveje, hvilke funktioner du ønsker din køkkenø skal have. Nogle foretrækker en køkkenø, som udelukkende er en bordplade, hvor der for eksempel kan siddes og spises ved, mens andre foretrækker en ø, som indeholder blandt andet vask og kogeplade, således øen bliver en mere integreret del af køkkenet.

Har du et lille køkken, kan du også overveje, hvorvidt en mobil køkkenø måske er den rette løsning for dig. På den måde er du sikret mere bordplads samtidig med, at øen på hjul giver dig mulighed for at køre den rundt, således den aldrig er i vejen.

Find inspiration online

Der udbydes således et bredt udvalg af køkkenøer på markedet på nuværende tidspunkt, og du kan derfor med de mange muligheder også være sikker på, at der er en køkkenø, der stemmer perfekt overens med lige netop dine ønsker og behov. Inden du foretager investeringen, anbefales det dog, at du søger inspiration online samt råd og vejledning hos en professionel køkkenkæde.