Disse faste udgifter vil let kunne reduceres ved at sammenligne udbydere

Er du ude på at få skabt lidt mere luft i økonomien og få råd til nogle af de sjove oplevelser som de fleste går og drømmer om? I så fald kan du i denne artikel læse om nogle af de fast udgifter, hvor du ofte kan tjene lidt ekstra hver måned ved at sammenligne de forskellige udbydere og eventuelt spille dem ud mod hinanden. Ofte vil det nemlig ikke engang være nødvendigt at skifte udbyder, men i stedet kan du blot informere din nuværende udbyder om, at du har fået et mere lukrativt tilbud andetsteds fra – så vil de ofte matche denne pris.

Bankgebyrer og lån

En af de største udgifter for de fleste personer er rente og gebyrer på lån. Der er derfor lette penge at hente hver måned ved at benytte eksempelvis www.lån.dk til at sammenligne sine lån ved brug af ÅOP. Chancen for, at du allerede har den billigste udbyder er ikke særlig høj, så benyt chancen til at se om du kan spare penge hver måned. Hvis det drejer sig om lån og gebyrer i din egen bank, er det også muligt at hente tilbud fra andre banker og vise dem til din bankrådgiver. Banken er ofte meget interesserede i at beholde dig som kunde og det kan sagtens betale sig at spille bankerne ud mod hinanden, så du i sidste ende havner i en økonomisk langt bedre situation og kan spare penge hver måned.

Bredbånd og telefoni

Konkurrencen er særdeles intens på både bredbånd og telefoni, hvilket er grunden til, at prisen fortsat presses ned. Det kan derfor godt betale sig at tage et kig på sine nuværende aftaler en gang hver eller hver anden måned, da der ofte køres gode tilbud blandt udbyderne. I sidste ende har de typisk de samme omkostninger, hvilket betyder, at du har muligheden for at vise din konkurrents tilbud til din nuværende udbyder og de vil typisk kunne matche dette. På månedsbasis vil der ikke være meget at hente, men hvis man ser over en årrække kan denne besparelse godt løbe op i flere tusinde kroner, hvilket også er værd at tage med.

Forsikringer og A-kasse

Slutteligt er forsikringer – særligt på bilen og A-kasse også to faste udgifter, hvor der er mange penge at spare hver måned ved at vælge den billigste. For at starte med forsikringer kan man blot gå ind på en sammenligningsside, der let og simpelt kan give dig et overblik over om du betaler for meget. Som tidligere kan du altid blot præsentere konkurrentens pris for din nuværende udbyder, hvilket de ofte er i stand til at matche – let tjente penge uden at skulle skifte udbyder.

A-kasse og fagforeninger er straks lidt mere indviklet, da man typisk er tilmeldt disse gennem den branche som man arbejder i og ofte har lidt mere loyalitet end ved forsikringer, lån, bredbånd og telefoni. Dog skal man huske på, at man stadig får samme overenskomst, selvom man ikke er med i branchen’s fagforening. Hvis du er blot en smule egoistisk, kan det derfor godt betale sig at undersøge muligheder for at skifte til et billigere alternativ.