Du kan låne penge – selvom du er havnet i RKI

RKI er et register over Danmarks dårlige betalere, og hvis du er havnet her, kan det være svært at få lov til at låne penge. Dette gælder både for banklån og for kviklån, og det kan samtidig være svært at købe ting som mobiltelefoner og computere på afbetaling. For at blive slettet fra RKI, skal du først betale din gæld tilbage.

Selvom det er svært at få lov at optage et lån, når du er registreret i RKI, er det ikke helt umuligt. Dog er der en række overvejelser, du skal gøre dig, før du optager sådanne lån. Først og fremmest skal du være opmærksom på, at du ved at optage et kviklån, når du i forvejen har lån, du ikke har betalt tilbage, nemt kan havne i den onde cirkel af lån, der ikke kan tilbagebetales. Og den cirkel er svær at komme ud af igen.

Vigtigt at vide om lån trods RKI

Selvom nogle selskaber tilbyder lån, når du er registreret i RKI, er det ikke anbefalet at optage et. Der er nemlig typisk høje omkostninger og andet forbundet med disse lån, og udbyderne vil som regel kræve:

  • Højere renter
  • Store gebyrer
  • Pantsætning i dine ejendele. Optager du et lån trods RKI, skal du være sikker på, at du kan betale det fulde beløb tilbage i tide, ellers kan udbyderne indkræve de ting, du har pantsat for at optage lånet
  • Store afdrag
  • Indskud

Der er altså mange overvejelser at gøre sig, før du optager et lån, når du i forvejen har svært ved at tilbagebetale et andet. Er du 100 % sikker på, at du kommer til mange penge inden for kort tid, kan du bruge et nyt kviklån til at betale det gamle og på den måde komme ud af RKI. Dette er dog kun anbefalet, hvis du er helt sikker på, at du meget snart vil få penge nok til at betale hele din gæld.

Lån uanset RKI

At låne penge, selvom du er registreret i RKI, bør kun være den allersidste sidste udvej. Der er en lang række fordele ved først at låne pengene, når du er kommet ud af RKI. Er du ude af RKI, er det billigere at låne penge, da der her vil være færre og lavere gebyrer. Udbyderne vil typisk også være mere villige til at gå med til dine krav, da de nu har en højere sikkerhed for, at du tilbagebetaler lånet.

Der er altså mange overvejelser, der er nødvendige at gøre, før du optager et lån, hvis du er registreret i RKI. Læs her mere om lån uanset RKI, så du er velinformeret og ved helt præcis, hvad det betyder. På den måde kan du sørge for at undgå at ende i den onde cirkel af lån, du ikke kan betale tilbage.