Effektiv bekæmpelse af hudorme

Er du træt af de irriterende hudorme, der forhindrer dig i flot og velplejet hud? Så er du ikke alene. Mænd og kvinder i alle aldre døjer med de små sorte pestilenser, som typisk sætter sig på næse og hage. En flot hud kræver hårdt arbejde, og her kan du få hjælp til at komme hudormene til livs.

Hvad er hudorme?

Hudorme behøver ikke være et tegn på dårlig hygiejne, eller at du ikke passer godt på din hud. Huden udskiller fra naturens side talg. Det er hudens og hårets olie, som fugter. Og det er også det, der gør, at du får fedtet hår og skinnende pande i løbet af dagen.

 

Når kroppen producerer meget talg, ophober det sig i porerne, der stopper til og bliver til en hudorm. Men også snavs og døde hudceller kan sætte sig og danne en sort prop i dine porer.

Brug dybderensende ansigtsmasker

En af de vigtigste ting er at rense huden grundigt morgen og aften, så porerne aldrig når at stoppe til. Men du skal til gengæld også passe på med at bruge sæbe eller makeuprens for ofte på din hud. Det fjerner nemlig hudens egen fugtproduktion, og så vil talgkirtlerne forsøge at kompensere ved at overproducere.

 

Rens også din hud i dybden med en ansigtsmaske mod hudorme. En god ansigtsmaske til bekæmpelse af hudorme er en, der effektivt renser huden grundigt – uden at udtørre den. Den giver tilmed en naturlig peeling af huden, så fedtet i porerne opløses. Lad ansigtsmasken sidde 10 minutter og skyl med lunkent vand.

 

Du kan også bruge en lermaske. Ler er kendt for sin effektive evne til at fjerne skidt og snavs væk fra porerne. Masken skal sidde i ca. 15 min, hvorefter du trækker den af huden, samtidig med at du også trækker hudormene ud. Har du meget sensitiv hud, bør du dog undgå denne form for maske.

Undgå fedtede cremer og olieholdig makeup

I bekæmpelsen af de irriterende hudorme er det en god idé at undgå fedtede cremer og makeup. Hvis du i forvejen har en høj talgproduktion, vil disse produkter blot tilstoppe porerne endnu mere.