En hjertestarter kan redde liv

Har du eller nogen du kender prøvet at stå i en situation, hvor nogen fik hjertestop? Ved du hvad du skal gøre, hvis du, eller nogen du kender, får et hjertestop? Kan du huske hvornår du sidst tog et førstehjælpskursus, og kan du huske de forskellige teknikker? Hvis du er i tvivl om dette, kan det have store konsekvenser. Derfor kan det anbefales, at man anskaffer sig en hjertestarter. En hjertestarter kan være med til at redde liv, og det er noget, som alle kan bruge. En hjertestarter har nemlig en indbygget manual, som fortæller dig, nøjagtigt hvad du skal gøre i tilfælde af et hjertestop. Det bør dog også nævnes, at den bedste chance for at redde liv er en kombination af klassisk hjertemassage og en hjertestarter. Du har derfor de bedste forudsætninger, hvis du i forvejen kan udføre hjertemassage og samtidig har en hjertestarter til rådighed.

Få minutter kan betyde liv eller død

Når du starter en hjertestarter, gennemgår maskinen selv de forskellige trin, som du skal tage for at kunne hjælpe patienten. Hjertestarteren kan især være en god idé til virksomheder, idrætsforeninger og almindelige hjem. En hjertestarter kan desuden være med til at give dig de få minutter ekstra, som i stedet kunne have været fatale for patienten. Man siger nemlig, at overlevelsesraten falder med 10% i minuttet, efter de 5 første minutter efter hjertestoppet indtræffer. Dette betyder også, at et tidsrum på 10 minutter kan være forskellen på, om personen lever eller dør. Derfor bør du også være sikker på, at du har de fornødne redskaber til at bistå en ildestedt person. Dette kan du være sikker på, at du har, hvis du f.eks. anskaffer en Zoll AED Plus hjertestarter. Hjertestarteren kan anvendes både til børn og voksne, og har utrolig lang holdbarhedstid på de tilhørende batterier, så du ikke behøver bekymre dig om, hvorvidt maskinen mangler strøm, når du skal bruge den.

Gør hjertestarteren tilgængelig døgnet rundt

Selvom mange private hjem og offentlige foreninger allerede har installeret hjertestartere, er det ikke alle der har gjort disse tilgængelige døgnet rundt. Statistikker siger faktisk, at de fleste hjertestop sker udenfor arbejdstiden, og det er derfor et problem, at mange hjertestartere er gjort utilgængelige i disse timer. Derfor kan du med fordel huske på dette, hvis du anskaffer dig en hjertestarter, hvad enten det er til privat eller foreningsbrug; Hjertestartere bør være tilgængelige døgnet rundt, så de kan gøre mest nytte og redde så mange liv som muligt.