Er det ved at være tid til en rensning af taget?

Hvorfor skal jeg få mit tag renset?

Er man husejer, kender man sikkert til de mange vedligeholdelsesopgaver, det kræver at holde huset i pæn og ordentlig stand. Måske skal det males, måske skal man have nye vinduer – eller måske er det ved at være tid til at få gjort noget ved taget.

Er taget eksempelvis godt dækket af alger, er det vigtigt at få dem fjernet, da de kan være med til at ødelægge dit tag. Så en tagrensning er ikke bare en kosmetisk løsning, men også en løsning, der kan forlænge levetiden på dit tag.

Det er faktisk en investering i din bolig, som giver sig godt ud i sidste ende. På den måde slipper du måske for at skifte taget i mange mange år fremadrettet. Og som du nok ved, er det er en god overvejelse at prioritere en vedligeholdelse af din bolig helt generelt, og taget er derfor ingen undtagelse. 

Hvordan får jeg renset mit tag?

Men hvad skal man så egentligt gøre ved taget, hvis det for eksempel er spækket med alger? Skal det skiftes? Eller kan man nøjes med en tagrensning?

Hvis taget på dit hus er af en ældre dato, så er den bedste løsning måske bare at få det skiftet til et nyt. For der forekommer ofte revner i et ældre tag – store som små, og det er aldrig en god ting, eller måske mangler der et par tagsten?

Men er dit tag af nyere dato uden skønhedsfejl, og fejler det derudover intet, så kan en tagrensning være den bedste løsning. Det får dit tag til at syne som nyt igen med en skøn glans. Derudover er det også med til at gøre, at taget kan holde længere, når du prioriterer at holde det ved lige. 

Økonomiske fordele ved tagrensning

En tagrensning kan være en dyr affære, men det har bestemt også sine økonomiske fordele ud over at forlænge levetiden på taget.

Et pænt og rent tag forlænger også værdien på huset. Så skal huset vurderes inden eksempelvis en fremvisning for en ejendomsmægler med henblik på prisfastsættelse af huset, så kan en tagrensning være en rigtig god ide.

En tagrensning er altså en god investering ikke kun i tagets levetid men for husets samlede værdi, og så får man til gengæld et rigtig fint resultat, der kan være med til at løfte hele husets udtryk.