Et nyt gulv kan give dit hus nyt liv

Er du efterhånden ved at være træt af dit gamle og nedslidte gulv, kan du med fordel udskifte det med et nyt. Udover at gulvet i sig selv er en økonomisk investering i dit hus, kan et nyt gulv i et eller flere rum være med til at styrke husets æstetik. Husets gulve har en større betydning for det samlede visuelle udtryk, end man umiddelbart skulle tro.

Overvejelser omkring udskiftning af gulv

Før du giver dig i kast med at smide gulvet på, er det en god idé først at gøre sig nogle overvejelser, inden du investerer. Til at starte med kan du tage udgangspunkt i husets arkitektur for at vurdere, hvilken type gulv der passer bedst til dit hus. Efterfølgende bør du overveje, hvilke forventninger du har til akustik, rengøring, vedligeholdelse, økonomi, miljø, gulvarme osv., samt om det er et gulv, du selv vil lægge. Gulvene kommer som bekendt i et væld af forskellige materialer, og disse indeholder forskellige fordele og ulemper. Mange danskere vælger ofte et nyt gulv af træ. Trægulvene har den fordel, at de er velegnede til mange rum – måske på nær badeværelse og køkken. Her vil det naturligvis være en fordel at vælge et mere skridfast materiale i tilfælde af vand eller væske på gulvet.

Gør-det-selv?

Der findes forskellige gulvtyper, du selv kan lægge uden den store håndværksmæssige erfaring. Laminat- og lamelgulve er de typer af gulve, som er lettest at give sig i kast med på egen hånd. De kommer som oftest med en form for samlefunktion og kan klikkes på plads. Betongulve er dog ganske svære at klare uden erfaring, og det samme gør sig gældende ved limgulve. Flisegulve og trægulve kan også være vanskelige at udføre selv uden nogen form for kendskab. Ofte er det generelt en god idé at alliere sig med en professionel gulvlægger. Det giver det bedste resultat og den bedste sikkerhed for din investering. Bor du omkring Kolding, Vejle eller Trekantsområdet, kan du følge linket for både råd og et uforpligtende tilbud på et nyt gulv.