Få en lavere månedlig ydelse med samlelån

Hvis du som mange andre danskere, har flere forskellige lån, kan der være penge at spare hver måned, hvis du vælger at få et samlelån. Her kommer vi med en kort vejledning til hvordan du griber det an, hvis du ønsker et samlelån.

Saml dine lån ét sted

Et samlelån er kort sagt et større lån som du optager, og bruger til at udbetale alle dine andre lån, som du har hos andre kreditorer. På den måde får du kun én kreditor, eller i hvert fald færre, frem for flere forskellige. Ofte ender du med en lavere månedlig ydelse, da renten på et lån er lavere end når du har mange lån. Udover den åbenlyse fordel i form af en lavere ydelse, giver det en mere overskuelig økonomi, hvor du nemmer kan se hvor mange penge du afdrager til gæld hver måned, og hvor meget du har til rådighed.

Få det billigste samlelån

Inden du giver dig i kast med at sende ansøgninger afsted til forskellige udbydere af samlelån, er det dog vigtigt at regne på det først. Der er nemlig ingen regel uden undtagelse. Selvom de fleste vil ende med en lavere månedlig ydelse med et samlelån, er det ikke gældende for alle. Derfor er det nødvendigt at gøre det lidt kedelige benarbejde først, og regne grundigt på det, inden du optager et nyt samlelån. På den måde ender du med en god løsning, så din månedlige ydelse forhåbentlig bliver lavere. Som udgangspunkt er det en god ide at sende ansøgninger afsted til flere forskellige udbydere af samlelån. Når du så får en eventuelt godkendelse som låner, kan du tjekke renterne og så regne dig frem til den billigste for dig. De ekstra penge du får til rådighed hver måned, kan du bruge på opsparing til ferie, eller andet du ønsker dig, eller har brug for. De ekstra penge kan også bruges på at afbetale eksempelvis boliglån, så du ender med at blive gældsfri så hurtigt som muligt. At afbetale gæld er ofte den bedste måde at få en sund økonomi på.