Få et knivskarpt storkøkken

Køkkenet er husets vigtigste rum, da det er her, at alle samles om et dejligt måltid mad, som bare smager bedst, hvis det er lavet med kærlighed og omhu. For at al energien kan puttes i madlavningen, er rammerne nødt til at være optimale. Det er således en forudsætning, at værktøjet og isenkrammet fungerer efter hensigten, når der skal kreeres lækker mad af høj kvalitet, som tilsvarende skal serveres i et højt tempo. Dette gælder især for storkøkkener, som skal bespise mange gæster, hvad end det drejer sig om skoleelever, medarbejdere eller restaurantgæster. Storkøkkenet skal altså stå knivskarpt.

 

Storkøkkener – værd at vide

Storkøkkenet kan på mange måder opfattes som virksomhedens hjørnesten – navnlig hvis der er tale om en restaurant (naturligvis). Mængden og størrelsen på køkkenudstyret er det der adskiller storkøkkenet fra ’almindelige’ køkkener, da storkøkkenet skal brødføde mennesker i et helt andet omfang. For at det kan lade sig gøre mest effektivt, er det især funktionalitet, som her er nøgleordet. Køkkenet skal således være indrettet brugervenligt og pladsudnyttende, og det skal være let at navigere i under hektiske forhold. Der skal være køkkenmaskiner efter behov, og skal du til at investere i et nyt storkøkken, skal du nøje overveje hvilket udstyr, redskaber, service mv., der er mest hensigtsmæssigt ud fra dine krav. Her er det f.eks. en god idé at overveje hvilke typer af mad der skal tillaves, hvor mange gæster der potentielt skal spise, hvor meget (eller lidt) tid du har at gøre med samt en masse andre forhold. Er du i tvivl omkring formatet, kan du i første omgang leje udstyr eller købe det brugt. Da kvalitet er et andet nøgleord i forbindelse med storkøkkener, er det dog fornuftigt at købe det bedste udstyr, hvad end du investerer i et nyt køkken eller skal opgradere det gamle. Samtidig er det sjældent en dum idé at indgå en serviceaftale med din udbyder, da drift-problemer jo kan forekomme.

 

Kokkene er køkkenets hjerte

Har du erfaring med at arbejde i eller omkring et storkøkken, ved du med garanti også hvor stor en forskel, at det rigtige udstyr og isenkram kan gøre. Da køkkenets kokke er essentielle for madlavningen, er det vigtigt, at de er ordentligt klædt på til jobbet – bogstavelig talt. Kokkejakkerne er det, som kunderne først får øje på, når de kigger i retning af køkkenet. Hvad end jakken er sort eller hvid, skal den forblive pæn efter vask, og endnu vigtigere skal den være slidstærk. Det samme gælder bukserne. Skoene bør være komfortable, skridsikre og stødabsorberende, da det gør en verden til forskel ift. en lang dag i køkkenet. Kniven er et af kokkenes primære instrumenter, når han folder sig ud i køkkenet. Også her bør kvaliteten være i højsædet, hvad angår skæfte og blad. Man kan heller aldrig have for lidt kokkeknive. Har du planer om at investere, eller blot forny dit eksisterende storkøkken, kan du læse mere på Cateringinventar.dk, som tilbyder stort set alt i inventar og udstyr i forbindelse med storkøkkener.