Fire gode råd til at finde dit journalsystem

Et journalsystem kan ofte være et vigtigt redskab til at sikre overblik samt lette arbejdsgange i hverdagen. Det skal kunne give dig et samlet overblik over både dokumenter, godkendelser, oplysninger og hvilke informationer, der ellers kan være relevante i en given sag i systemet. Derfor er det helt essentielt at vælge det rigtige journalsystem, da det overordnet set er med til at samle hele forretningen. Nedenfor kan du se hvilke krav, du bør sætte til dit journalsystem. Læs mere her.

  1. Journalsystemet skal kunne ligge i skyen. Det rareste og det mest praktiske er ofte, at det er en mulighed at logge ind i journalsystemet lige meget hvor du befinder dig. Dette kan gøres via et cloudbaseret system, hvor du kan logge ind via et web-login. På denne måde kan du logge ind i systemet via alle enheder, såsom computer, tablet, eller via smartphone. Herved vil du altså kunne logge ind i systemet uanset hvor du befinder dig, og uanset om du ikke har computeren med i tasken, men for eksempel kun har din smartphone med dig. Dette kan hjælpe til at gøre din hverdag mere fleksibel, da du herved ikke skal tænke på at huske at få eksempelvis tabletten med på farten eller lignende.
  2. Der skal være en høj brugervenlighed i journalsystemet. Det er vigtigt, når du bruger det pågældende journalsystem, at du føler dig ”hjemme” i det. Dette betyder at det skal være nemt at kunne navigere rundt i systemet, samt at det pågældende system har en både overskuelig og brugervenlig opbygning. For eksempel er det vigtigt at alle oplysninger er samlet på ét og samme sted, hvilket kan bidrage til at gøre hverdagen mere tidsbesparende samt kan bidrage til mere hensigtsmæssige arbejdsgange.
  3. Der skal være gode muligheder for både datasikkerhed og backup. Da persondatalovgivningen trådte i kraft i maj 2018, blev det langt vigtigere at overholde denne lovgivning, for at sikre at man kan styre udenom store bøder. I denne forbindelse er det vigtigt at et journalsystem har fokus på, at personfølsomme oplysninger er registreret under sikre forhold, så systemet er trygt og sikkert at benytte.
  4. Der skal være fri support alle hverdage. Det er vigtigt at man kan komme i kontakt med udbyderen af journalsystemet, hvis man har nogle spørgsmål til systemet. Hvis der er noget, som du er i tvivl om, skal du kunne få hjælp til det.