Fordelene ved rullegræs

Når den danske sommer viser sig fra sin bedste side, søger de fleste danskere udenfor i deres haver for at nyde det dejlige sommervejr i Danmark. Danskerne er et folk, der ved, at de gode sommerdage- og nætter skal nydes i fulde drag, da sommerens lune vejr hurtigt kan blive skiftet ud med efterårets regn og blæst. Derfor kan det være svært at vente på, at en græsplæne først skal sås og derefter vokse ud, da sommerdagene på det tidspunkt kan være talte. Hvis græsset endnu ikke er sået og ventetiden før græsset vil blive til en flot plæne, er for lang, så er det en god løsning at få lagt rullegræs fremfor at så sin egen græsplæne, da rullegræs blandt andet ser flot og indbydende ud lige fra anlægningen.

 

Fordele ved rullegræs fremfor sået græs:

  • Rullegræs er nemt at håndtere.
  • Efter to uger kan græsplænen af rullegræs betrædes.
  • Rullegræs giver et flot resultat lige efter anlægningen.
  • Sandsynligheden for at der kommer ukrudt i græsplænen, er mindre end ved sået græs.

 

Kræver rullegræs meget vedligeholdelse?

Lige efter anlægningen af rullegræs vil plænen have brug for en del pleje i form af vanding og gødning. Derefter vil den ikke kræve mere pleje end en sået græsplæne. Inden anlægningen af rullegræs er det dog vigtigt, at rullegræsset ligger på det rette jordunderlag. Et godt jordunderlag til rullegræs er:

  • Plant
  • Fugtigt
  • Godt iltet

 

Derudover er det vigtigt, at jorden har et godt næringsindhold. Hvis forholdene er de rette, så kan rullegræs lægges hele året rundt, så derfor er der ikke langt fra idéen om en rullegræsplæne til den er anlagt i haven.

 

Hvad hvis jeg ikke har grønne fingre?

Hvis du ikke selv har grønne fingre, kan det være en god idé at rådføre sig med en gartner, der kan give den rette rådgivning blandt andet i forhold til, hvilken græssort der vil egne sig bedst til jorden i din have. Derudover kan en gartner være behjælpelig med, om der skal andre tiltag til, før græsplænen overholder de ovenstående vilkår for et godt jordunderlag, sådan at plænen kan slå rødder og etablere sig for at forblive grøn og pæn.

Der skal på den måde ikke lang ventetid til, før en rullegræsplæne kan benyttes til leg, spil, picnic, sammenkomster eller andre udendørs aktiviteter, der bedst lader sig udfolde på en flot, grøn græsplæne.