Forlæng levetiden på din bil med et serviceeftersyn

En bil er udsat for meget, eksempelvis vind og vejr. Det betyder, at bilen med tiden bliver slidt. Dog kan du forlænge bilens levetid, hvis du jævnligt giver den et serviceeftersyn. Det kunne være et professionelt serviceeftersyn i Randers, som vil hjælpe med at fange problemerne med din bil – nogen gange før de opstår.

Hvad er et serviceeftersyn

Et serviceeftersyn er en kontrol af din bil, hvor næsten alle dele af bilen tjekkes. Hvis nogle af bilens dele er defekte, bliver de udskiftet således, at du igen kan køre sikkert. Serviceeftersynet består typisk af følgende ting:

  • Visuel inspektion af dæk, undervogn, bremser og styretøj
  • Olieskift
  • Udskiftning af pollenfilter
  • Udskiftning af luftfilter

Sørg altid for at spørge din mekaniker inden serviceeftersynet, hvad der vil blive gennemgået således, at du kan få en overordnet pris.

Man kan nemt komme til at forveksle et serviceeftersyn med et bilsyn. Forskellen er dog, at bilsynet er obligatorisk, hvilket et serviceeftersyn ikke er. Serviceeftersynet er for din egen skyld og for at forlænge bilens levetid. Et bilsyn udføres for at teste om bilen er sikker at have på vejen samt teste, at den ikke forurener mere end det tilladte. Det er altså en fuld inspektion af din bil, men der foretages ingen reparationer.

Andre fordele

Udover, at du kan forlænge din bils levetid ved at sende den til serviceeftersyn eksempelvis i Randers, så er der også en række andre fordele:

  • Det kan give dig en tryghed, at du ved, at din bil er driftsikker og derfor, med stor sandsynlighed, ikke bryder sammen, når du kører i den.
  • Mekanikeren kan fortælle dig, hvis der er en større reparation eller lignende, som skal udføres på din bil inden for nærmeste fremtid. Dermed har du har tid og mulighed for at finde ud af, hvordan dette skal finansieres.
  • Et serviceeftersyn koster penge, men det kan vise sig at være en god investering. Det kan nemlig ende med at blive dyrere ikke at sende sin bil til service. Hvis bilen pludselig bryder sammen en dag, kan det skade flere dele således, at det ikke kun er den egentlig årsag, som skal repareres.
  • Biler, som ikke sendes til service, har tendens til at have et højere brændstofforbrug, fordi bilens dele ikke altid fungerer optimalt, eksempelvis at bremserne hænger lidt. Så lad være med at sætte bremserne i og send din bil til serviceeftersyn.