Frisk gulvet op med en gulvafslibning

Gulvet er på mange måder det, der binder et rum sammen. Specielt i moderne danske hjem, hvor væggene næsten altid står med hvid maling, træder gulvet frem som en afgørende faktor. Derfor er det også vigtigt, at gulvet står flot og skarpt. Hvis du har et ældre trægulv med nogle år på bagen, så kan en gulvafslibning være en god idé, som kan få det til at se nyt og friskt ud igen.

 

Gulafslibning eller gulvafhøvling

Forskellen på en afslibning og en afhøvlning er først og fremmest, hvor meget af gulvet der slibes/høvles af. Ved afslibning er det kun det aller øverste lag af gulvet, ca. en millimeter, der slibes af. En afhøvlning derimod fjerner almindeligvis mellem to og fire millimeter – altså væsentligt mere. Afhøvling vælges derfor kun, hvis gulvet, som behandles, er meget medtaget, og man virkelig har brug for at starte på en frisk. Fordi afhøvlingen går dybere end afslibning, kan man ikke afhøvle en gulv særlig mange gange, og også af den grund bør det ikke foretages for tit.

Hvad kræver det af dig

At slibe sit eget gulv kan vise sig at være en meget besværlig proces. Det kræver tekninsk kundskab, og hvis man ikke er forsigtig, risikerer man at skade gulvet ved for eksempel at slibe for dybt nogle steder og for lidt andre steder, og man ender dermed op med et gulv, der ikke er plant. Derfor bør man lade de profesionelle klare afslibningen, og Nansen Gulvservice er et godt valg, hvis man bor i Herlev, København eller Skovlund.

Mange er nervøse for afslibning, fordi de tror, det støver meget. Moderne udstyr, som betjenes korrekt, samler dog automatisk op mod 95 % af støvet op, så overskydende støv kan tørres op med en klud efterfølgende. Lidt støv kan altså ikke undgås, og af samme grund bør man overstå eventuel vægmaling, før gulvet slibes.