Gå vinteren velforberedt i møde

Bladene har efterhånden gennemgået det årlige farveskifte fra grøn over rød til gul og brun, for til sidst at dale fra træernes grene. Snart vil de fleste træer stå helt bare, og inden længe vil frosten melde sin ankomst, som den gør hvert år. Vinteren kan være en barsk årstid at komme igennem, alt efter hvilket humør vejrguderne er i, så det er en god idé at være velforberedt til de kølige måneder, der venter lige rundt om hjørnet. Her kommer nogle gode råd til, hvordan man bedst muligt forbereder sig til frostgrader, sne, slud og isglatte veje, fortove og cykelstier.

 

Hav salt på lager så du undgår at glide og slå dig

Når først frosten har taget sit indtog på Danmark, skal der ikke meget til for at gøre alle udendørs overflader isglatte. Alt det kræver er en smule regn eller slud efterfulgt af frostgrader, og vupti – man skøjter pludselig rundt på fliser, brosten og asfalt. Derfor er det anbefalelsesværdigt at have en spand salt eller to klar, så man hurtigt kan strø noget ud, når der bliver glat, og så man kan undgå, at nogen falder og slår sig – eller i værste fald, brækker en arm eller et ben.

 

Få ryddet sne i indkørsler og på fortove og cykelstier

Selvom det svinger ret meget fra år til år, hvor meget sne vi får i Danmark, så er der næsten altid garanti for snefald i løbet af vinteren. Når der ligger sne, kan man ikke se, hvad man træder på, og så er der stor risiko for at falde eller glide. At have en sneskraber er nærmest et must i løbet af vinteren, hvis man selv står for snerydningen foran sin ejendom. Bor man i lejlighed, kan snerydningen og saltning eventuelt uddelegeres til en ejendomsservice. Hos Ejendomsservice København sørger de blandt andet for at fjerne sne og stryge salt i hovedstaden og på Nordsjælland.