Gode overvejelser når du skal vælge et nyt trægulv

Når man køber et nyt trægulv, kan det være en stor økonomisk udgift, og derfor kan det være godt at sikre sig, at man vælger det helt rigtige trægulv. Derfor får du her nogle råd til, hvad der kan være godt at overveje, når man køber et trægulv:

Trægulve har lang levetid

Hvis man vælger materialet træ, så giver det mulighed for at tage lidt af naturen ind i boligen. Man skal dog samtidig have for øje, at træ er et levende produkt. Det kan betyde, at trægulvet udvider sig eller trækker sig sammen alt efter, hvordan luftfugtigheden er i boligen. Det er vigtigt at tage højde for, når man lægger gulvet. Fordelen ved et trægulv er, at det kan slibes mange gange, hvilket giver det en lang levetid.

Boligens rum kan have betydning

Når man skal vælge nyt trægulv er det også nødvendigt at tænke over, hvor i huset gulvet skal ligge. Nogle af husets rum slider nemlig mere på gulvene end andre, eksempelvis køkkenet og bryggerset, som er meget udsatte. Så hvis det er i et af de to rum, du skal have nyt gulv, kan du med fordel se efter en gulvtype, som er slidstræk. Du kan eksempelvis vælge typen, trægulv eg, som er en hård træsort, der giver gulvet styrke. Træsorten har derfor være brugt til byggematerialer gennem mange generationer. Hvis du derimod ønsker at lægge et nyt trægulv i kælderen skal du være opmærksom, hvis der er fugt. Så kan det nemlig være en god idé at anvende en dampspærre.

Tænk på vedligeholdelse

En anden ting, som er god at overveje, inden man køber et nyt gulv er, hvilken vedligeholdelse det kræver. Vedligeholdelse er nemlig centralt, hvis man vil holde trægulvet pænt og have glæde af det i mange år frem. Der kan dog være stor forskel på, hvor meget vedligeholdelse de forskellige trægulve kræver. Det grundlæggende er, hvilken overfladebehandling et trægulv har. Hvis man ikke gider at pleje sit gulv, så kan det være en god idé at vælge et lakeret trægulv, da det ikke kræver meget vedligeholdelse. Hvis man er frisk på lidt mere vedligeholdelse, så kan man vælge et olieret gulv, da det minimum skal have olie en gang om året. Hvis vedligeholdelse slet ikke er noget som afskrækker, så kan man vælge et sæbebehandlet gulv. Det kræver nemlig en del arbejde, da det løbende skal genbehandles med sæbe.