Gode råd til indretning af arbejdspladsen

Når det kommer til indretning af arbejdspladsen, kan det godt betale sig at gøre noget særligt ud af det, da det langt hen af vejen har stor betydning for selve arbejdsmiljøet. Det gælder valg af stole, borde, udstyr og belysning. Er der tale om ergonomiske møbler, den rette arbejdsbelysning og hvordan med indeklimaet? Find gode råd til at få indrettet kontorlandskabet optimalt, så de ansatte kan føle sig godt tilpas på arbejdspladsen.

Det rette udstyr

Der bliver i højere grad sat fokus på kontorarbejdspladsernes indretning, hvorfor det ikke er en undskyldning for, ikke at gøre sig umage. Computerskærme skal helst være i en god kvalitet, så medarbejdernes øjne ikke bliver belastet. Borde og stole skal være tilpasset korrekt, så kroppen ikke bliver træt i løbet af en arbejdsdag. Derfor anbefales hæve/sænkeborde. Har de ansatte behov for skærmbriller, er det ligeledes noget, arbejdspladsen skal få styr på og betale for.

Med et pænt anlagt gulv, med fuldførte alu profiler som afslutning, kan det være nemt at køre rundt på arbejdsstolen, hvilket kan føre med til gode arbejdsbevægelser på stolen.

Når teknologien kræver den rette omtanke
Er en arbejdsplads omringet af ringe, teknologiske løsninger, kan det få betydning for medarbejdernes sygefravær i forbindelse med stress, manglende effektivitet og nedslidning. Det kan derfor godt betale sig at investere i gode teknologi-løsninger, når det kommer til indkøb af hardware og programmer samt indretning af kontorlokalerne.

Skab den bedste arbejdsbelysning
Dårlig arbejdsbelysning kan ligeledes føre til træthed, nedslidning og virke demotiverende. Faktisk kommer 80 % af vores sanseindtryk gennem øjet, så hvis der ikke er fokus på belysning i loft og rundt på de forskellige skriveborde samt dagslys gennem vinduer, kan det føre til de hyppige sygemeldinger som hovedpine og muskelspændinger.

Kvalitet og et godt indeklima betaler sig

Et tilpas indeklima på arbejdspladsen er en forudsætning for, at medarbejderne kan yde en fungerende- og god arbejdsindsats. Tjek derfor op på ventilation, udluftningsmuligheder samt kvaliteten på vinduer og døre. Rammerne i arbejdslokalerne, såsom loft og gulve, spiller også en rolle. Slidte, gamle gulve kan virke demotiverende fremfor nye, flotte gulve med pæne aluminiumsprofiler, kan give et udtryk af, at lokalerne er nye og velholdte, selvom bygningen måske er fra ældre dato.