Gode råd om serviceeftersyn på bilen

Serviceeftersyn kan hurtigt blive en dyr affære, hvorfor det er vigtigt at hav helt styr påden. I følgende artikel får du derfor et par gode huskeregler angående serviceeftersyn.

Husk at tjekke forskrifterne i garantien

Når du køber en bil med nyvognsgaranti, er det meget ofte tilfældet, at regelmæssigt eftersyn af bilen er påkrævet, for at garantien er gyldig. De specifikke detaljer omkring forskrifterne og serviceintervallerne finder du i bilens servicebog. Opstår der pludselig problemer med bilen, kan det altsåspare dig for mange tusinde kroner, at du har haft bilen til serviceeftersyn og fulgt forskrifterne for denne, sådu kan være sikker på, at garantien er gyldig uanset hvad.

Sammenlign priserne før du booker

Ønsker du at fådit serviceeftersyn til en fornuftig pris, er det en rigtig god idéat bruge tid påat undersøge priserne hos de forskellige automekanikere i omegnen –måske endda ogsådem, der er placeret lidt længere væk. Priserne kan nemlig variere meget, men vær dog opmærksom på, hvad du får med i prisen og om hvorvidt det lever op til forskrifterne, der er angivet i din garanti, sådu altid er dækket helt ind. Læs mere her for at finde en god pris påservice på bil.

Benyt et frit værksted

Mange mærkeværksteder er ekstra dyre. Dog mådu selv bestemme, om du bruger et frit værksted eller et mærkeværksted. Fordelen ved mærkeværkstedet er selvfølgelig, at mekanikerne har en mere specifik og opdateret viden om netop dit bilmærke, hvilket kan have indflydelse på, hvordan bilen behandles. Uanset hvilken type værksted, du vælger, har mekanikerne imidlertid den samme uddannelse og generelle fagviden, som er tilstrækkelig i langt de fleste tilfælde. Sidste råd er derfor som udgangspunkt at benytte et frit værksted og eventuelt gåtil et mærkeværksted, hvis der dukker problemer op, som kræver specialviden om dit bilmærke.