Gør terrassen sommerklar

Sommeren er så småt på vej til Danmark, og det er ved at være tid til at gøre det hele klar, så du bare skal vente på, at vejret bliver godt nok til de lune sommeraftener på terrassen. Inden da gælder det om at få gjort terrassen sommerklar, og her har vi samlet et par gode tips til, hvordan du bedst får gjort det. Det gælder nemlig om at få både hygge, funktionalitet og holdbarhed kombineret.

 

Del din terrasse op

Alt afhængigt af størrelsen på din terrasse er det altid en god idé at inddele den i forskellige zoner eller områder, hvor hvert område kan noget helt særligt. Du kan selvfølgelig ikke undvære en spiseafdeling, og denne bør placeres centralt på terrassen. Men har du mere plads, så er en loungeafdeling altid det oplagte valg. Køb nogle lækre og store havemøbler, hvor du sidder godt og kan nyde en kold drink på terrassen. Du kan nemt inddele din terrasse i forskellige zoner med store potter eller plantekasser. Her er det vigtigt, at du planter nogle høje planter i dem, så de får en afskærmende effekt.

 

Væk med insekterne

Sommeraftener er fantastiske, men ofte bliver de spoleret af ubudne gæster, nemlig insekterne. Det kan nemt betyde, at du og dine venner rykker indendørs, langt før det er nødvendigt, men heldigvis er der råd for dette. Investerer du i en insektlampe, så kan du nemt slippe af med alle insekterne, der vil blive tiltrukket af lampen i stedet for. Lampen lyser med uv-lys, der tiltrækker og dræber insekterne, så du kan nyde dine sommeraftener i fred og ro. Du kan også købe myggelys til bordet, hvis du gerne vil holde myg langt væk. Dette er en billigere løsning, men det kræver også, at du placerer lysene de rigtige steder.

 

Havedagen

Den gode terrasse kommer ikke af sig selv, og hvert forår trænger den til en kærlig hånd. Derfor er det altid oplagt at afsætte en weekend til havearbejdet, så du kan få det hele klaret på én og samme tid. Her bør du overveje at male eller lakere din træterrasse igen, da den bliver slidt ned af frost og kulde hele vinteren. Den har også fået meget fugt i forbindelse med regn og sne, og derfor har den godt af at få et nyt lag maling. Har du en fliseterrasse, så er det altid en god idé at fjerne ukrudtet, der vokser mellem fliserne, og derefter rense fliserne. Det kan du gøre med en højtryksrenser, som er et effektivt værktøj mod fastgroet mos og snavs.