Guide: God hudplejeetikette er en del af en sund livsstil.

Drømmer du også om en blød og smidig hud? En god hudpleje rutine kan være svær at opbygge. Først og fremmest skal du finde den creme og de hudplejeprodukter, der gør noget godt for lige præcis din hud. Den creme din mor bruger, der bare får hendes ansigt til at gløde så fint og smukt, er nødvendigvis ikke den, der på samme måde fungerer optimalt for dig.

Det er også okay. Vi er forskellige, og det er vores hud også. Læs med her i vores lille guide, og få tips og tricks til god hudetikette. God fornøjelse!

 

Hvordan passer du godt på din hud?

 

 

Vores hud opfører sig forskelligt, og det ved vi godt. Nogle har problemer med meget olie i t-zonen, mens andre måske kæmper med en sart og tør hud. Ligegyldigt hvilken type hud vi har, så er det vigtigt at passe på den – og være opmærksom på det, vi smører på kroppen.

  • Er du hydreret? Vågner du med hovedpine om morgen, kan det godt skyldes, at du bør drikke lidt vand. Vand i moderate mængder er også gavnligt for krop, velvære og for huden. Vær dog opmærksom på, at alt bør gøres med måde. Det kan samtidigt være sindssygt usundt og decideret farligt at overdrive sit væskeindtag.
  • Hvilken hudtype har du? Når du er klar over, hvilken hudtype du har, er det også nemmere at vælge de rigtige plejeprodukter. Hvis du f.eks. har tør og sart hud, skal du måske vælge skånsomme produkter i din plejerutine.
  • Tager du din make-up af, hver aften? Gør din hud en tjeneste, og sørg for at få fjernet din gamle make-up, før du skal til køjs. Ren hud får lov til at ånde, og det gør det meget nemmere at gå til din plejerutine næste morgen.
  • Pas på dig selv i solen, og husk solcremen! Der er ikke noget som for meget sol, der kan ødelægge det gode humør.
  • Har du styr på dine kemikalier? Flere og flere bruger kemiluppen til at gennemskue, hvilke stoffer og kemikalier de egentlig udsætter huden for. Det kan være ret praktisk, hvis du har særlige allergier – eller hvis du bevidst stryger uden om parabener, parfume eller miljøskadede stoffer.
  • Husk nu halsen! Bruger du ansigtscreme, er det en god idé at huske halsen, når du smører dig ind.

 

Der er flere gode tiltag, du kan gøre for din hud. En god hudpleje kan give mere velvære i hverdagen og give dig smukkere og renere hud. Undersøg din hudtype og allergier, så du kan vælge den rigtige hudpleje til lige netop din hudtype.