Guide til det rette valg af ny plæneklipper

Plæneklippere er ikke nødvendigvis allemandseje, og hvis man bor i en lejlighed, så vil man oftest meget sjældent stifte bekendtskab med disse maskiner. Hvis du dog er så heldig at have et hjem med en tilknyttet have, så er græsplænen noget, man skal tage stilling til. Hvis den ikke blot skal lade sig vokse til, så skal den klippes i ny og næ – dette kræver en plæneklipper.

Der er mange plæneklippere på markedet, og du finder blandt andet et godt udvalg af dem lige her. Der er dog stor forskel på de forskellige maskiner, hvad enten de drives af benzin, el eller ren håndkraft. Her vil vi forklare de grundlæggende forskelle.

Den hånddrevne plæneklipper

Den mest basale plæneklipper er den hånddrevne model. Denne kræver ingen tilførsel af energi i form af benzin eller el, da der blot er tale om personen bag den som motor. Denne type plæneklipper har derfor nogle fordele – den er utroligt fleksibel, da hånddrevne plæneklippere er meget lette, da de ikke skal have installeret meget maskineri. De er dog ikke så effektive som de andre modeller, hvorfor de primært egner sig til mindre arealer.

Den eldrevne plæneklipper

Der findes også plæneklippere, som er eldrevne igennem en ledning. Dette er en billig måde at drive sin plæneklipper på i kontrast til benzinen, men det har dog den ulempe, at man slæber rundt på en ledning. Dette kan nemt blive problematisk, når man har at gøre med plæneklipperens blade, som jo er designet til at skære ting over. Der er derfor bonus på effektiviteten, men praktisk halter den bagud grundet ledningen.

Den benzindrevne plæneklipper

Denne plæneklipper er den mest effektive af de nævnte typer. Det er dog også den mest omkostningstunge én af slagsen, da den fordrer opfyldning af benzin. Den mangler også lidt fleksibilitet, da den er tungere end den praktiske håndskubber. Hvis man dog har at gøre med større arealer, så er dette et udmærket valg, da man kan komme vidt omkring uden den store anstrengelse.

Derfor bør dit valg af plæneklipper i høj grad afhænge af arealets størrelse, økonomi og behovet for fleksibilitet. Sådan finder du den rette plæneklipper til din have.