Har du en sund mund?

Vores mund er anledning til mange usikkerheder. Har du dårlig ånde? Gule og skæve tænder? Alt sammen ting, som vi ikke behøver døje med, men vi får ikke altid gjort noget ved det, fordi det medfører en tur til tandlægen. En tur vi måske ikke er så vilde efter at tage, hvad enten det er på grund af tandlægeskræk eller fordi det strammer om pengepungen. 

Tandblegning

Vi kender alle til gule tænder. Men vidste du, at de fleste tænder kan bleges uden at skade dem? Det skal bare gøres rigtigt. Tandblegning kan for eksempel gøres, ved at der fremstilles en skinne til lige præcist dine tænder, som du får med hjem, sammen med noget blegegel og instruktioner om hvordan det gøres. Så kan du passe tiden med skinnen på ind i dit liv. 

Tandblegning er nok den tandbehandling flest kunne have lyst til at få lavet, men som mange alligevel fravælger. Der er ikke tilskud til tandblegning, og det fulde beløb kan afskrække mange, da behandlinger typisk starter ved ~1.000kr. 

Dårlig ånde forårsaget af paradentose

Lider du af dårlig ånde, kan det have et væld af forskellige årsager, men det kan måske være pga. paradentose. Paradentose er en alvorlig sygdom, som kan være svær at behandle, da der er tale om bakterier, som kan ligge og gemme sig dybt nede i dine tandkødslommer, så de er svære at komme ned til og få bugt med. 

Visse tandlæger udbyder nu en ny type behandling, med laserlys, som give rigtig gode resultater. Behandlingen er ud over at være langt mere effektiv også forbundet med færre smerter, og du vil i visse tilfælde helt kunne undvære bedøvelse. Befinder du dig tilfældigvis i eller i nærheden af Ringsted, udfører tandlægerne hos http://martinaaside.dk/ laserbehandling mod paradentose. 

Dårlig ånde kan dog også blot være på grund af tandkødslommer og fordybninger i tænderne, som gemmer på madrester. 

Tandregulering

Har du skæv og generende tandstilling, kan tandregulering i dag foretages på flere måder, som er langt mindre iøjnefaldende end de klassiske togskinner. Ja selv togskinnerne fås i dag med tandfarvede låsemekanismer, så de er nær usynlige på afstand. 

Ellers er der også inline eller invisalign, som begge retter på tændernes stilling ved hjælp af skinner, som skiftes ud med jævne mellemrum. Skinnerne skal sidde på tænderne hele døgnet, med undtagelse af måltider og i forbindelse med tandbørstning. Til gengæld er de transparente.