Helårsdæk – findes de til din bil?

Køreegenskaberne ved helårsdæk bliver mere og mere overbevisende, efter rigtigt mange års forskning. Det er selvfølgelig køresikkerheden der er på spil, og derfor er helårsdæk noget man som forbruger må føle sig tryg ved at vælge. Der er nu lavet så mange optimeringer at helårsdæk i dag, i mange tilfælde, vil være et både hensigtsmæssigt og billigt alternativ.

Forskellige uafhængige bil-portaler og auto-magasiner gennemfører hvert år en helårsdæktest, som tester køreegenskaber og sikkerhed ved en lang række dæktyper. Nu tegner det altså bedre end nogensinde, at de to årlige dæk-ture til mekanikeren kan blive en saga blot. Helarsdæk er en symbiose af sommer- og vinterdæk, og den største fordel ved helårsdæk er, at der ikke skal skiftes dæk hvert halve år.

Fordele ved dæk til al slags vejr

Helårsdæk er særligt egnede til anvendelse i moderate klimazoner, altså der, hvor forskellen mellem sommer og vinter ikke er alt for stor. Kører du kun korte strækninger og mest i byområder, så kan dæk til al slags vejr også betale sig og er en hensigtsmæssig anskaffelse. Specielle profiler og moderne dækopbyggelse sikrer køreegenskaber, som leder dig sikkert igennem trafikken.

De forskellige kvalitetsmærker og deres produkter overbeviser med et godt grip, også under pludselig skiftende vejrforhold. Helårsdæk produceres bl.a. af Pirelli, Goodyear, Vredestein, Apollo, Imperial, Austone, Ovation, Nexen, Syron, Linglong, Nankang m.fl. og du kan regne med en pris på 3-500 kroner per dæk. Helårsdæks levetid er på grund af bestemte gummiblandinger kun en smule lavere end sommerdæk.

Ekspert i helårsdæk

Hos daekekspert.dk kan du finde mange tusind forskellige slags dæk og også værktøjer til at finde helårsdæk til din egen bil, i hvert fald afklare om der findes helarsdæk til lige præcis din bil. Det gør du via en gør-det-selv dæktest som kræver at du kender størrelsen på dine dæk.