Hemmeligheden bag en smuk have

Tusindevis af danskere har en have til rådighed, men der er mange, der ikke ved, hvordan man får sig en smuk have, som er nem at holde og flot at se på. Derfor bliver haven ofte et halvfærdigt projekt, som aldrig kommer helt til sin ret. Hvis du kender til denne problemstilling og ønsker at ændre det, så får du her nogle gode råd til, hvordan du får dig en smuk have, som du nemt kan holde.

Planlæg haven

Før du begynder at grave og plante, er det vigtigt at du får dig et overblik over, hvad du vil have i haven. Når du først er begyndt at ændre haven, er det nemlig ikke sikkert, at du kan gå tilbage til hvordan det var før, med mindre du vil bruge mange ekstra kræfter. Derfor er det en god idé at lave en skitse over din have, hvor du tegner forskellige elementer ind, som du gerne vil have deri. Det kan eksempelvis være blomsterbed, træer eller en terrasse. Når du har lavet en plan og en skitse, kan du begynde på det egentlige arbejde. Så er du nemlig sikker på, hvad du skal gøre.

Start på en frisk

Hvis du har ladet din have stå til, kan det være nødvendigt at starte på en frisk. Dette gøres nemmest ved at hyre en entreprenør, som kan grave hele haven op for dig, så du bagefter kan fokusere på det hyggelige arbejde. En entreprenør kan også hjælpe med planering af haven, hvis din have er meget ujævn eller har højere bakker. Bor du omkring Herning, Holstebro eller Skjern, kan Spjald Brolæggeren ApS hjælpe med din have. Klik her for at læse mere.

Gør haven nem at holde

Når du har planlagt, planeret og udgravet din have, er det tid til at begynde at lægge sten, græs og plante blomster, planter og træer. Hvis du vil have en nem have, er det først og fremmest en god idé at dele haven op, så du kan prioritere din tid. Dernæst er det en mulighed at acceptere, at ukrudt kommer op, og det nødvendigvis ikke behøver at blive fjernet med det samme. For at være fri for konstant at skulle fjerne ukrudt, kan du enten lave barrierer med bunddækkende planter og kantafgrænsninger. Derudover kan du vælge nemme planter og dække bede til med flis, så ukrudtet får sværere ved at gro i bedene.