Hjælp til jobansøgningen

Det kan være en næsten umulig opgave at skaffe sig et nyt job. Der er dog heldigvis en masse, man kan gøre for at optimere sine chancer for at få drømmejobbet – man kan for eksempel få hjælp til sin jobansøgning af én, der virkelig har styr på det. Herunder finder du en beskrivelse af, hvad den gode jobansøgning indeholder, hvordan man finder den rette hjælp til sin jobsøgning, og hvordan man betaler for det – for det er selvfølgelig ikke helt uden omkostninger.

Professionel hjælp til din ansøgning

Det er langt fra alle, der har let ved at søge nyt arbejde, skrive ansøgninger og tage til jobsamtaler. Der er heldigvis masser af hjælp at hente, og der findes mange måder at få hjælp på. En idé kan være at betale en professionel, så du kan få præcis den hjælp, du har brug for. Vælger du at få professionel hjælp, kan du få vejledning i, hvordan man skriver en jobansøgning, der er relevant og som fanger læseren, så du har større chance for at nå til det næste stadie – jobsamtalen. Prisen for hjælpen vil ofte inkludere personlig vejledning og coaching, hjælp til skrivning af CV’et og gode råd til jobsamtalen.

Finansier hjælpen

Det er naturligvis ikke gratis at få professionel og personlig hjælp til at skrive sin jobansøgning og sit CV. Det kan i længden løbe op og blive ret dyrt, hvis man har brug for mange timers vejledning. Det er dog en investering, der er hver en krone værd, da dine chancer for at få det job, du længe har drømt om, vil være større med en velskrevet ansøgning. Har man med kort varsel sagt op eller er man pludselig blevet fyret, er det ikke sikkert, at man har pengene liggende. Man skal i gang med jobsøgningen med det samme, så der er ofte ikke tid til at spare sammen. Start med at finde ud af, om du kan spare penge nogle steder i din hverdag og i stedet bruge pengene på hjælp til din jobansøgning. Kan du ikke finde nok penge, kan det være nødvendigt at tage et mindre lån. Hos lån.dk finder du billige online lån, som kan være lige præcis det, du har brug for, når du skal betale for professionel hjælp til din jobansøgning og dit CV.

Skriv et godt CV

Hjælpen til jobsøgningen er som sagt ikke begrænset til råd til at skrive selve ansøgningen. Det er ligeså vigtigt at have et godt CV på plads, og det kan du også sagtens blive vejledt i. CV’et er noget af det første, som din potentielt fremtidige arbejdsgiver kigger på, før du bliver kaldt til samtale. Det er på disse få siders skrift, at du skal beskrive din uddannelse og dine kompetencer, så arbejdsgiveren kan få en idé om, hvorvidt du muligvis kan være relevant for den ledige stilling. Det er derfor vigtigt, at CV’et er velskrevet og let overskueligt, så du ikke bliver sorteret fra på grund af nogle småting, som du faktisk godt kunne have undgået. Hjælp til skrivning af CV’et finder du mange af de samme steder, som du finder hjælp til resten af din jobansøgning. Nogle gange koster det ekstra, men det er værd at tage med, nu du er i gang, så din ansøgning kan blive endnu bedre.

Noget af det vigtigste at have med i sit CV er selvfølgelig alt den erhvervserfaring, man har. Det vil sige, at du skal nævne hvilke jobs og stillinger, du tidligere har haft. Et godt plus er at tilføje en kort beskrivelse af, hvad hvert enkelt job gik ud på, samt nævne hvilke kompetencer og erfaringer du har fået ud af hver enkelt stilling. Beskriv også den ungdomsuddannelse og eventuelt videregående uddannelse, du har, og husk at nævne relevante kurser. Glem ikke at nævne dine sproglige færdigheder, da det kan være en stor fordel, at du kan bevise, at du har gode færdigheder inden for et fremmedsprog. Desuden er det altid en god idé at inkludere beskrivelser af eventuelt frivilligt arbejde og/eller velgørenhedsarbejde.