Hjælp til køb og vedligeholdelse af ny tørretumbler

Tørretumbleren er efterhånden blevet en rigtig god ven af familien. Der findes mange modeller af tørretumblere, der kan være med til at lette hverdagen gevaldigt, og derfor kan det også være vanskeligt at indsnævre feltet, når man er på jagt efter en ny. Forskellige tests og anmeldelser, der f.eks. tilbydes af denne hjemmeside, kan imidlertid være med til at overskueliggøre markedet. Det er grundlæggende hensigtsmæssigt at overveje et par forhold inden købet, ligesom det er vigtigt at vedligeholde din tørretumbler, når du har erhvervet dig den. Her får du et par gode råd med i bagagen ift. både køb og vedligeholdelse.

Nødvendige overvejelser i forbindelse med købet

Det første du bør overveje omhandler de to overordnede typer af tørretumblere, der produceres i dag: aftræks- og kondenstumblere. Aftrækstumblere har brug for en aftrækskanal, som sender den overskydende luft ud i det fri. Denne tumbler kan f.eks. være fordelagtigt i et rum uden vinduer, da fugten udledes udendørs. Kondenstumbleren har ikke noget behov for aftræk og er således lidt mere fleksibel ift. placering. Den er også mere energivenlig, da den recirkulerer luften. Til gengæld afgiver den fugt, hvorfor der skal luftes en del ud i det rum, hvor tumbleren er placeret. Du bør altid være opmærksom på energimærkningen ved køb af hårde hvidevarer – også i tørretumblerens tilfælde. Hvis budgettet er stramt, kan det være fornuftigt at investere i en billig tumbler. Det er dog ikke sikkert, at du vil spare penge på sigt, grundet muligheden for en lav energimærkning og en tilsvarende høj energiregning. Kapacitet er også et vigtigt aspekt. Enlige eller par kan klare sig med ca. 7 kg, hvor større familier nok skal højere op i kilo. Tørreskabe er en lidt billigere løsning end tumblerne, og de har en kapacitet på 3-4 kg. Disse egner sig dog bedst til tørring af f.eks. jakker og sko.

Vedligehold din tumbler

Når du har købt en ny tørretumbler, er det vigtigt, at du vedligeholder den løbende. Har du en aftrækstumbler med aftræksrør, skal dette renses jævnligt. Har du en kondenstumbler, skal du gerne tømme vandbeholderen efter tørring. Du skal både rense fnugfilter og kondensator efter hver tørring. Er disse tilstoppede, kan luften ikke cirkulere ordenligt, hvilket giver et øget energiforbrug. Sørger du for at vedligeholde din tørretumbler, forlænger du både dens levetid og samtidig minimerer du risikoen for et unødvendigt højt energiforbrug og miljøbelastning.