Høj sovekomfort med en kontinentalseng

Hvis man i gennemsnit sover otte timer i døgnet, så bruger man en tredjedel af sit liv på at sove. Derfor er det indlysende, at kvaliteten af ens seng bør være i top. En dårlig seng eller en seng, der ikke passer til den person, der sover i den, kan nemlig nedsætte søvnkvaliteten betydeligt, hvilket kan få store konsekvenser. For lidt eller for dårlig søvn kan bl.a. resultere i koncentrationsbesvær, dårligere hukommelse og stress. Når du skal vælge en seng, hvor sovekomforten og dermed søvnkvaliteten er i højsædet, bør du overveje en kontinentalseng. Denne sengetype har flere fordele, som vil blive belyst her.

Sådan er en kontinentalseng opbygget

En kontinentalseng består af tre lag: nederst en boksmadras eller en polstret ramme, midterst en skummadras eller springmadras og øverst en topmadras. Variationsmulighederne gør det muligt for dig at vælge en seng, som er sammensat præcis efter din smag. Mennesker er meget forskellige, når det kommer til søvnmønstre og sengepræferencer, og en kontinentalseng er din mulighed for at skræddersy en seng efter dine behov. Kontinentalsengens mange lag gør, at den typisk er lidt højere end almindelige senge og derfor nemmere at stå ud af. En anden væsentlig fordel ved kontinentalsengen er, at den ikke har nogen irriterende revne, man kan trille ned i.

Det skal du være opmærksom på

Du skal tage højde for nogle forskellige ting, når du køber en seng. Blandt andet består sengenes lag af varierende typer af madrasser, så du kan vælge den type madras/ramme, der passer bedst til dig.
Et andet vigtigt aspekt af sengen er madrassens hårdhed. Det betyder rigtigt meget for oplevelsen af sengen, om madrassen er blød, medium eller fast. Når du skal vælge hårdhed, er der mange ting, der skal med i betragtning, bl.a. højde og sovestilling. Du skal selv mærke, hvilken hårdhed du har det bedst med. Der findes dog en tommelfingerregel, der siger, at personer på under 75 kg. bør vælge en medium fast madras, mens personer på over 75 kg. bør vælge en fast madras.
Et af de bedste råd i denne sammenhæng er, at du tager dig god tid til at prøve madrassen af, inden du køber en seng. Hvis du kun ligger kort tid i sengen i butikken, vil blødere madrasser typisk føles mere behagelige end de er, når man sover på dem hver nat. Det er vigtigt at tage sengeprøvningen alvorligt, så du får valgt den helt rigtige seng.

Komfort og design i ét

Den høje sovekomfort og de mange variationsmuligheder er gode argumenter for at vælge en kontinentalseng, men sengetypen har også en anden fordel, nemlig dens look. En kontinentalseng er en meget æstetisk seng, idet den er fremført i et elegant design, hvilket giver sengen et eksklusivt og lækkert udseende. Kontinentalsenge findes i forskellige farver, som typisk er holdt i de mørke og grå nuancer. Derudover er de lidt større end almindelige senge og fylder derfor lidt mere i rummet. Dette gør kontinentalsengen til det oplagte valg, hvis du ønsker en behagelig seng, som samtidigt passer stilmæssigt ind i dit soveværelse.

Grundlæggende får du i en kontinentalseng en seng, der ikke bare opfylder dine ønsker til liggekomfort, men som også tager sig godt ud i det stilrene soveværelse. Ovenstående er nogle af de ting, du skal have med i dine overvejelser, hvis du skal købe en ny seng og overvejer at anskaffe en kontinentalseng.