Hold din hund aktiv

Hvis din hund skal trives, er det vigtigt, at du jævnligt aktiverer og udfordrer den. For hunde har, ligesom mennesker, behov for at blive stimuleret – både mentalt og fysisk. Her har vi samlet nogle forslag til, hvordan du selv kan komme igang med at arbejde med din hund og finde de tricks, der virker bedst for jer.

Gode metoder

En aktiv og tilpas stimuleret hund er en glad hund, og glade hunde giver glade ejere. Der er forskellige måder at arbejde med din hund, men groft set kan de deles ind i tre overordnede områder: Fysisk, social og mental aktivering. Her ser vi nærmere på den mentale aktivering, der ofte overses.

At stimulere din hund mentalt handler om at udfordre den, og hvis der er noget hunde kan lide at blive udfordret på, så er det deres lugtesans! Derfor er søg-og-find-lege et sikkert hit. Her arbejder du først og fremmest med godbidder, og udnytter at hunden kan lugte, men ikke se, godbidden. Eksempler på gode lege:

  • Gem en godbid i en toiletrulle, og fold enderne sammen. Legen virker bedst til hvalpe og mindre hunde, der ikke bare bider rullen op.
  • Læg en godbid under en hård plastickop, og lad hunden “befri” den. Hvis det er for let så dæk for eksempel godbidden med en plastictallerken, som er sværere at vende.
  • Fyld godbidder i en plasticflaske, og hæng den op, så den hænger vandret i balance. Bind en anden snor om flaskens hals. Hæng snoren, så hunden ikke kan nå den uden at strække sig eller springe. Når den trækker i snoren, skal godbidderne falde ud. På den måde inddrager du også en fysisk øvelse, der bl.a. træner balancen.

Gør det nemt for dig selv at stimulere din hund

I en travl hverdag kan det være krævende selv at finde på nye lege og måder at aktivere sin hund. Men der findes genveje til at spare tid, og med tilbud som Vovseboxen kan du få tilsendt aktiverende legetøj regelmæssigt. Se mere her, og find inspiration til at forkæle din hund.