Hvad er en bisættelse egentligt?

Står du i den situation, hvor du skal arrangere en bisættelse eller en begravelse af en person, der har stået dig nær? Her står Hejslet Begravelsesforretning altid klar til at hjælpe, rådgive og gøre det sidste farvel til noget helt særligt. Når man står og skal foretage sig en lang række opgaver, man skal tage stilling til, og samtidig stå midt i en svær og hård tid, er det en god idé at søge hjælp i forbindelse med bisættelsen eller begravelsen. Hos Hejslet Begravelsesforening er de meget hjælpsomme og forstår, at det er en svær tid man står i. De vil derfor gerne sikre sig, at afskeden bliver en personlig og smuk afsked. Denne opgave er en de har løst i rigtig mange år med stor succes.

Hvordan foregår en bisættelse?

Nøjagtigt som ved en begravelse er en bisættelse også en ceremoni, hvor man skal tage afsked med en afdød. Ved en bisættelse bliver kisten båret ud til en rustvogn, når højtidligheden i kirken eller kapellet er afsluttet. Herefter bliver kisten kørt til forbrænding i et krematorie, hvis der altså ikke er blevet valgt, at kisten skal blive stående inde i kirken eller kapellet.

Hvad er forskellen egentlig på en begravelse og en bisættelse?

Ved en begravelse afsluttes det med, at kisten, hvori den afdøde er i, sænkes ned i jorden på en af gravpladserne. I forbindelse med en bisættelse transporteres kisten, af en rustvogn, derimod til et krematorium til afbrænding.

De to afskedsformer danner begge rammen om en families pårørendes sidste farvel med den afdøde.

 Hvis man ikke er medlem af folkekirken, foregår begravelsen typisk i et kapel, der er tilknyttet til en kirkegård, krematorium, plejehjem eller i eget private hjem. En borgerlig ceremoni foregår uden, at der er en præst tilstede. Familien bliver ofte vejledt af en bedemand, som vil hjælpe med at få en mindeværdig, respektfuld og smuk bisættelse eller begravelse.