Hvad er splitleasing, og hvornår skal jeg bruge det?

Kører du meget erhvervskørsel, så behøver du ikke blive beskattet af fri bil.

Splitleasing betyder, at omkostningerne på bilen bliver delt mellem din erhvervsmæssige kørsel og din private kørsel. Kører du f.eks. 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel, bliver 80% af alle bilens omkostninger faktureret til firmaet, mens 20% faktureres til dig privat.

Ved at opdele leasingkontrakten i to, opnår du som leasingtager to store fordele:

  • Ingen beskatning af firmabil – Da du betaler for sin private kørsel, bliver du ikke beskattet af fri bil, men bliver i stedet faktureret en procentdel af bilens omkostninger. Kører du meget erhvervskørsel, er den procentvise omkostning ofte langt lavere end beskatningen, og du kan her spare meget.
  • Færre udgifter for firmaet – Hvis dit kørselsforbrug lyder på f.eks. 80% erhvervskørsel og 20% privatkørsel, sparer firmaet 20% i forhold til almindelig erhvervsleasing.

Er du selvstændig, er splitleasing derfor en ekstra gunstig løsning, da dit eget firma sparer omkostningerne til privatkørsel. Du kan læse mere på denne hjemmeside.

Fordelene

Som udgangspunkt skal du have mere end 60% erhvervsmæssig kørsel, før splitleasing sparer dig penge. Er din erhvervsmæssige kørsel over 60%, kan der derfor anbefales splitleasing.

I nogle tilfælde kan det godt betale sig at splitlease, selvom du kører under 60% erhvervskørsel. Det kan f.eks. i tilfælde hvor du selv ejer virksomheden, eller hvis der er tale om eksklusive biler med høj beskatning. Hvis din andel af erhvervskørsel er under 60%, kan erhvervsleasing eller privatleasing typisk bedre betale sig. Bemærk at der er krav fra SKAT vedrørende korrekt registrering af de kørte kilometer. Det løses ved hjælp af en elektronisk kørebog, som derfor også er et krav ved splitleasing.

Kørebogen gør det overskueligt at registrere fordelingen af din kørsel, da den automatisk logger din fordeling af kørsel i en online kørebog.

Hav et overblik

Når du skal lease din bil, bør du først blive bevidst om hvilke muligheder har jeg, og hvornår skal du vælge den ene leasingform fremfor den anden. Klik her og læs mere om hvad er leasing, privatleasing og erhvervsleasing. Splitleasing er en løsning, hvor bilen deles ud på to leasingkontrakter. Det betyder at splitleasing er en leasingform, hvor udgifterne til en leasingbil deles af to parter. En arbejdsgiver og en arbejdstager. Leasingkontrakten fordeles mellem en privatperson og den privatpersonens arbejde (firma). Ved splitleasing fordeles udgifterne mellem de to parter efter forholdet af de private antal kørte kilometer og de erhvervsmæssige antal kørte kilometer.