Hvad gør man efter et dødsfald?

Når en person dør, er der nogle love, der skal overholdes og mange ting, der skal tages stilling til. Dette kan dog være svært at håndtere under sorgen, så derfor er der herunder et overblik over nogle af de vigtigere ting, der skal foretages efter et dødsfald.

Reglerne for begravelsen

I Danmark er der ikke nogen regler for, hvordan ceremonien for den afdøde skal være. Dette er noget, som de pårørende kan bestemme og planlægge. Til gengæld er der regler for, hvor man må begrave afdøde, og hvad man må gøre med asken efter en eventuel kremering. For i Danmark skal begravelsen eller urnenedsættelsen foregå på en godkendt begravelsesplads, såsom kirkegården. Hvis den afdøde kremeres, så vil det også være muligt at sprede asken ud over havet.

Spredningen af aske på havet kræver dog en tilladelse, som man kan få, hvis man kan dokumentere, at det var afdødes ønske. Man kan også få tilladelsen uden skriftlig dokumentation, hvis de pårørende er enige. Det er kirkekontoret i den afdødes sogn, der træffer afgørelsen, så derfor bør man henvende sig til dem.

Kontakt en bedemand

De første par timer efter et dødsfald bør man kontakte en bedemand. Så snart man har kontaktet bedemanden, så aftales der et tidspunkt for en personlig samtale. Derefter mødes man enten hos bedemanden eller i den pårørendes hjem, hvor man sammen med bedemanden kan planlægge detaljerne omkring begravelsen og ceremonien. Derudover så udfyldes papirerne til det offentlige.

Hvis man har oplevet et dødsfald i Ringkøbing, Ulfborg, Vemb eller det omkringliggende lokalområde, så kan man kontakte Veigaard’s Efterf. begravelsesforretning, hvor man kan komme i kontakt med uddannede bedemænd, der har kendskab til sorg og afsavn. De kan hjælpe pårørende gennem alle de praktiske ting i forbindelse med et dødsfald. Læs mere om hvordan de kan hjælpe pårørende ved dødsfald her.