Hvad skal man vælge? Bisættelse eller begravelse

Der følger mange svær valg med i forbindelse med døden, og som familiemedlem til en, der er gået bort, skal man også tage stilling til, hvordan begravelsen skal forløbe. En traditionel begravelse, er det man har brugt gennem de sidste mange hundrede år. Det foregår således, at man begraver den afdøde i en kiste, som bliver sænket ned i jorden efter en højtidelighed, hvor familie og venner dernæst kan tage deres sidste afsked. Forskellen på en bisættelse er, at man i stedet for at bruge en kiste bliver kremeret og begravet i en urne. Det er en nyere og mere utraditionel metode, som siden den kom til, er blevet anvendt en hel del her i Danmark.

Spørgsmålet er selvfølgelig hvilken metode, man skal bruge. Der er ingen metode, som er bedre end den anden, og i mange tilfælde har den afdøde nedskrevet et ønske om, hvad de selv ønskede. Det er et ønske de fleste vælger at efterkomme, fordi man på den måde kan vise sin respekt, og opfylde ønsket om en særlig begravelsesform. Det kan være svært at tage beslutningen som pårørende, hvis der ikke er taget stilling til den ønskede begravelsesmetode førhen, og derfor er det en rigtig god idé at få lavet en ”Min Sidste Vilje”, mens man stadig er sund og rask.

 

Kom lettere igennem begravelsen med hjælp fra en bedemand

Det er en hård tid, når man mister en, som man havde et tæt forhold til, og derfor kan man sommetider have brug for lidt hjælp til at komme igennem den svære tid. Her kan du få hjælp fra en bedemand i området, som kan ordne både de praktiske ting og være en god sparringspartner. Bor du i områderne Skibby, Jægerpris, Slagerup, Stenløse, Ølstykke, kan du få hjælp fra din bedemand, hos Larsen Frederikssund begravelsesforretning. Han står altid klar til at give en hjælpende hånd, så man kan komme lettest muligt igennem en svær periode. Selve begravelsen kræver en hel del praktisk arbejde og formaliteter, som sjældent er noget, man har overskud til efter at have mistet en til døden. Det er noget bedemanden kan ordne og hjælpe en med, så man selv har mulighed for at fokusere på sin sorg og tage afsked uden at skulle stresse om forberedelsen af en begravelse.