Hvidvin til enhver anledning

Er du på udkig efter den helt rigtige hvidvin til dagens fest, men ved du ikke hvilken én, du bør vælge? Så er du landet det helt rette sted. Lige her kan du nemlig læse meget mere om forskelligt hvidvin samt, hvilken mad de passer godt til. Derudover kan du lige her se et stort udvalg af hvidvin, som med garanti indeholder en vin, der passer perfekt til din anledning.

 

Hvilken vin skal jeg vælge til min mad?

Selvom der findes druetyper, der er mere populære end andre, så betyder det altså ikke nødvendigvis, at den ene druetype er bedre end den anden. Er du ikke ekspert på området, kan det være særdeles svært at finde den rigtige hvidvin til maden. Du bør som hovedregel ikke hæfte dig for meget i vinens alkoholprocent samt pris. Disse faktorer afgør nemlig ikke altid, om det er den bedste hvidvin, du har fundet til din anledning. Du bør i stedet overveje, hvilken mad det er, i skal drikke vinen til. Skal vinen serveres til dessert eller en blot en sød snack, bør den hvidvin, som du vælger, også have søde karakteristika. Skal den derimod serveres til fisk eller andre friske retter, bør du vælge en hvidvin, der er mere tør og kraftig.

 

Chardonnay

Chardonnay druen bliver i høj grad benyttet til hvidvin. Det er muligvis den mest anerkendte og foretrukne hvidvinsdrue i hele verden. Det siges faktisk, at Chardonnay er den tredje mest plantede hvidvinsdrue i verden. Det særlige ved denne hvidvin er, at druen har en helt unik evne til at tilpasse sig klimaet. Den kan anvendes til mange forskellige smagsnuancer, og så er den med til at producere nogle yderst rige og komplekse hvidvine. Køber du en Chardonnay, får du altså en hvidvin med en rig og intens frugtsmag med undertoner af eg.

 

Riesling

En Riesling hvidvin bliver fremstillet af en hvid og aromatisk drue, som stammer fra en vild druesort fra skove i Tyskland – den bliver ofte omtalt som Tysklands store, ædle druesort. Druen fremstår ofte som en parfumeret blomst, og så indeholder den desuden meget syre. En Riesling hvidvin er typisk enten tør, halvsød eller meget sød. Den samme drue bliver desuden ofte også brugt til mousserende vine.