Hvordan kan du være med til at passe på miljøet?

Vi lever i en tid, hvor der er meget fokus på miljøet. Dette skyldes, at teknologi i højere grad har taget over i forhold til håndkraft, og det er langt fra godt for miljøet. Der er til gengæld opstået en stor interesse blandt danskerne for at passe bedre på miljøet, og derfor kommer der her et par tips til, hvad du selv kan gøre.

Tænk over de maskiner du bruger i hverdagen

De fleste af os har en vaskemaskine, fordi vi fra tid til anden bliver nødt til at vaske vores tøj. Det samme gælder måske en tørretumbler eller en opvaskemaskine. Når vi skal investere i nye produkter til hjemmet, kan vi hurtigt blive fristet til at købe det, der er billigst. Problemet er bare, at det sjældent er de produkter, der er billigst, som også er dem, der er mest miljøvenlige. Hvis du køber maskiner, der har energimærket A og måske endda A+++ er du sikker på, at du bidrager til at passe på miljøet. I første omgang vil maskinerne koste lidt mere, men du vil opleve, at de er billigere i drift på længere sigt. Du kan se et stort udvalg her.

Undgå at benytte produkter med farlig kemi

Et andet sted hvor du med fordel kan hjælpe miljøet – og dig selv for den sags skyld, er ved at købe og bruge produkter, der ikke indeholder farlig kemi. Det gælder for eksempel når du vasker tøj og når du køber shampoo til huden og håret. Det er en fordel for miljøet, fordi du ikke udskiller kemikalierne i grundvandet, ligesom det også er en fordel for dig selv, fordi du passer på din hud og minimerer risikoen for allergiudbrud.

Køb økologisk når det kan betale sig

Det tredje råd lyder på, at I som familie med fordel kan udskifte de konventionelle fødevarer med økologiske. Det er igen både en fordel for dig selv og miljøet. Konventionelle fødevarer indeholder sprøjtegift, som benyttes til at få fødevarerne til at holde længere. Det er en stor synder i forhold til miljøet, fordi sprøjtemidlerne siver ned i grundvandet. Ligeledes støtter du landmændene og fødevareproducenterne, når du vælger økologisk frem for konventionelt. Udover at være en fordel for miljøet, er det også en fordel for dig selv og din familie, at I udelukkende indtager økologiske fødevarer, fordi I på den måde er sikre på, at I ikke indtager giftig kemi gennem kosten.