Hvornår er det tid til et besøg hos automekanikeren?

En moderne bil er designet til at kunne køre tusinder af kilometer. Du har sikkert selv haft, eller er nu indehaver af, en bil, der har kørt land og rige tyndt. Så tanken har nok også strejfet dig – er selve bilens liv også ved at være kørt tyndt? Biler kan nu ganske vist køre langt over 100.000 km, men de er dog stadig lavet af materialer, som kan ødelægges på den ene eller anden måde. Det kan være din bil har kørt til Spanien hvert år det sidste årti, og bilen er dermed ødelagt på grund af overanstrengelse. Eller måske har bilen bare været uheldig, og blevet beskadiget på en af de daglige ture på arbejde. Mulighederne for beskadigelse er talrige, og mulighederne for at finde kvalificerede automekanikere kan også virke næsten for talrige. Derfor er det vigtigt at have nogle ting i mente, når man leger med tanken om at få sin bil til syn.

Hvilke ting kan man selvtjekke inden et eventuelt bilsyn?

Der er en række ting, du selv kan gøre for at selvtjekke, hvorvidt bilen har brug for en kærlig hånd. Det kan være en god idé at give bilen en selvinspektion, så du undgår, at det blot var et mindre problem. Det kan være simple teknikker, som for eksempel at tjekke bilens oliestand månedligt. Andre ting man selv kan tjekke kunne eksempelvis være:

  • Kølervæske – om der er for meget eller for lidt.
  • Lys – om alle lys fungerer som de skal.
  • Vinduesvisker – om de bevæger sig normalt.
  • Alle instrumenter – virker hornet optimalt, lyser advarselslampen osv.
  • Dækkene – overholder de loven om en mønsterdybde på over 3mm.
  • Stelnummer – kan nummeret ses, eller mindsker rusten muligheden for at se nummeret.

 

Hvad hjælper automekanikeren egentlig med?

Der er selvfølgelig aspekter, som du ikke selv kan tjekke fyldestgørende eller overhovedet. Ting som miljøkontrol, detaljeret bremsekontrol, undervogn osv. Her er det bedst at få en professionel til at se på sagerne og vurdere, hvorvidt noget skal fikses, ændres eller lignende. Automekanikeren sørger for, at bilen kommer til at se så godt ud som muligt. Det er dog ikke kun det visuelle som forbedres, men sikkerheden stiger også gevaldigt efter et bilsyn. Det udvendige bliver poleret, og det indvendige bliver styrket – alt i alt bliver bilen gjort til sin bedst mulige udgave.