Kæledyr og tandrensning

Når det kommer til at passe på ens kæledyr, så er der rigtigt mange ting, som danskerne er gode til. Vi er gode til at lufte, fodre, kæle og lege, men vi halter en smule bagefter, når det kommer til at passe på de firbenede på andre områder. Her er flere ting, som man kan gøre for at løfte kæledyrets livskvalitet. En af de helt store ting er bedre tandhygiejne, som dyrene jo af gode grunde ikke selv kan varetage på grund af manglede arme. Der er flere ting man kan gøre og nogle er mere effektive end andre, men det er essentielt, at man i hvert fald gør noget for at holde bisserne i orden.

Du kan kigge på målrettede godbidder

Der er flere forskellige godbidder til specielt hunde, som er rettet imod direkte at øge hundens tandhygiejne gennem indtagelsen af dem. Dette kan være en udmærket start for rigtigt mange, da det kan give en form for forebyggende effekt på tandproblemerne man ser hos kæledyrene. Der er dog ikke kun fordele ved denne type af handlingsplan, for effekten er varierende. Effekten af disse godbidder kan nedsættes drastisk, hvis man ikke vælger at tage sin hunds størrelse med i regnestykket. En rigtigt stor hund vil have væsentligt nemmere ved at spise godbidden og skal som konsekvens tygge færre gange. Groft sagt vil den altså bare sluge godbidden i stedet for at tygge på den og få de helbredsmæssige fordele. Hvis godbidder ikke er vejen frem, så kan man blive nødt til at ty til professionelle, som kan varetage tandhygiejnen hos dyrene.

Tandrensning af dyr

Hvis man skal have tjekket op på tandhygiejnen hos en hund eller kat, så kan man med fordel opsøge et dyrlægehus, der kan tage sig af alt fra kontrol af tænderne til tandoperationer i fuld narkose. Man kan se det lidt som en kombination af et normalt helbredstjek og et tandlægebesøg. Hvis du bor i nærheden af Frederecia, Haderslev, Kolding, Vamdrup eller Vejle og leder efter et sted, hvor du kan få tandrensning af hund og kat, så kan du med fordel kigge ind hos Dyrlægehuset Kolding, hvor de kan tage sig af alle de nødvendige ting i forbindelse med tandplejning og alle andre former for pleje af dit kæledyr. Det er uhyre vigtigt at få styr på plejen af sine kæledyr, så man kan blive ved med at holde deres livskvalitet høj så længe som muligt.