Kagedekoration er det nye sort

Siden ”Den store bagedyst” kom til Danmark i 2010, er danskerne blevet rigtig glade for at bage. Det at bage er i sig selv en kunst, og det kan alt efter sværhedsgraden kræve en hel del øvelse. Toppen af kransekagen er at kunne lave kunstværker – at kunne gøre sine kager og andet bagværk helt unikt.

Hvad du skal bruge for at bage kager?

Under kagedekoration og tilbehør kan du finde lige præcis den pynt, som du skal have fat i for at skabe dine flotte kunstværker. Overordnet set er der også noget bageudstyr, der helt generelt vil være godt for dig at få fingrene i.

Det kan eksempelvis være:

  • Dejskraber og paletkniv – gerne i flere størrelser
  • Bageforme til særlige mønstre, f.eks. hvor der når du skærer kagen, er et hjerte eller skaktern
  • Muffinsforme
  • Bageplade og rist som gør det nemt både at bage, men også at overtrække kagen efterfølgende med glaze, chokolade eller glasur
  • Silikoneforme som gør det nemt at få din kage til at slippe formen, så den ikke går i stykker
  • Figurforme – det kan være alt lige fra tegneseriefigurer til hjerter eller fodbolde

Derudover skal du selvfølgelig have adgang til en ovn og gerne en med varmluft. En køkkenmaskine, som kan røre dejen rundt for dig, vil også være en god hjælper. Ligeledes vil en elpisker også være rigtig god. Ved at have mange hjælpemidler går det hurtigere, og du skal ikke bruge en masse kræfter på at bage.

Sådan laver du smukke kager

Selv med det rette udstyr kan det tage noget tid, inden dine kager sidder lige i skabet. Det er som med alt andet håndværk noget, der tager tid og kræver øvelse. Så fortvivl ikke, hvis kagen ikke sidder lige i skabet første gang – øvelse gør mester. Når du skal i gang med at pynte dine kager, så findes der et hav af muligheder. I ”Den stor bagedyst” har du sikkert hørt meget om at glaze og bruge airbrush, det er to fine metoder til at give kagen noget farve og personlighed.