Kettlebell – gode råd

En kettlebell er et effektivt redskab i forbindelse med din daglige træning, da du med en kettlebell træner hele din krop. Med en kettlebell opnår du udholdenhed og styrke, som vil forbedre din muskulatur og gøre dig fysisk stærk. Er du nybegynder med kettlebells, bør du starte ud med at træne et par gange om ugen, og du kan så øge dit brug af din kettlebell, når du har trænet med den over en lidt længere periode. I starten gæler det blot om at vænne sig til denne type træning og lære teknikken at kende. Øvelse gør mester – også i denne sammenhæng, så hvis du træner og øver dig jævnligt, vil du med tiden mestre træningen med din kettlebell. Med en kettlebell kan du træne både hjemme samt i fitnesscentret, hvilket er en stor fordel for dig som bruger af en kettlebell. Hermed bliver din træning nemlig mere fleksibel, og du kan hele tiden motivere dig selv til at træne nye steder. Er du interesseret i at gå i gang med din kettlebell, får du her fem råd til, hvordan du bedst træner med dette redskab.

 

  1. Hold ryggen ret og mave – og rygmusklerne aktive under hele øvelsen, da du dermed er sikker på at træne på den korrekte måde. Træner du forkert, får du ikke ret meget ud af din træning.

 

  1. Vær opmærksom på dine omgivelser, så du er sikker på, at du ikke rammer noget, når du træner og svinger din kettlebell. Når du træner, er det vigtigt, at du ikke bliver afbrudt, da du dermed vil bryde den gode rytme.

 

  1. Tænk over underlaget, hvis du træner indenfor. Dette er blot et råd, som du kan følge, hvis du ikke ønsker at ødelægge dit gulv. Rammer din kettlebell gulvet hårdt, kan underlaget få skader grundet vægten.

 

  1. Start forfra med en øvelse, hvis den går galt. Nogle forsøger at redde øvelsen, hvilket er en dårlig idé.

 

  1. Træn med passende vægte og gå langsomt fremad. Rom blev ikke bygget på en dag, og det bliver dine muskler heller ikke.

 

Find din kettlebell her

På Billig-fitness kan du finde din nye kettlebell, hvis du ingen har. Med en kettlebell bliver din træning langt mere effektiv.