Klargør boligen til det nye kæledyr

Skal du have kæledyr i boligen? Så kan det være en fordel at læse med her, da du kan få råd til de forskellige forholdsregler, du bør tage, inden du får et kæledyr. Det er dog det hele værd at få et kæledyr i boligen, selvom man skal tage forskellige forholdsregler og lave lidt om i boligen, da et kæledyr skaber meget glæde, nærvær og lignende, som kan være ganske fordelagtig efter en lang dag i skolen, på arbejdet osv. Det ændrer dog ikke på, at der er forskellige ting, man skal overveje, inden man får et kæledyr ind i boligen.

Fravælg forskellige møbler og indkøb kradsetræ

Når man skal have et kæledyr i boligen, er det vigtigt at være opmærksom på de forskellige møbler, man har i boligen, og det kan være en fordel at overveje, om der er nogle forskellige møbler, man skal fravælge at købe eller gøre utilgængelig for kæledyret. I forlængelse af dette kan det også være en fordel, at man lægger et tæppe, en pude eller lignende i en sofa eller stol, hvor kæledyret har sin plads. Her kan man med fordel vælge at lære kæledyret hele tiden at lægge sig på det givne tæppe eller den givne pude, således man undgår mærker, ridser og lignede i møblerne. Derudover kan man også vælge at købe nogle forskellige ting til sit kæledyr, hvilket eksempelvis kunne være et kradsetræ til katten, kurv til hunden og lignende. Derved sørger man for, at katten ikke kradser sine kløer uønskede steder, mens man også giver hunden et sted, den kan boltre sig.

Hav øje for dyrlæger i området

Når man skal have et kæledyr, kan den komme ud for at skulle til lægen, og her kan det være en fordel at have orienteret sig, om der i området omkring boligen er nogle gode dyrlæger, man kan kontakte, hvis der på et tidspunkt skulle opstå nogle problemer. Bor man eksempelvis omkring Vejle, Kolding eller et andet sted i trekantsområder, er det muligt at finde flere forskellige dyrehospitaler, hvor man kan bringe sig kæledyr, hvis det skulle blive nødvendigt. Når man hele tiden har i baghovedet, at man eksempelvis kan tage sit dyr med til dyrehospital Vejle, er man mere tryg og kan om nødvendigt også handle hurtigere.