Kom godt i gang med at male derhjemme

Hvis du gerne vil sælge din bolig i Hjørring, lige har købt nyt hus eller bare gerne vil have en ny farve inde i stuen, så kræver det, at du skal i gang med at male. Det lyder som en simpel ting, men sådan er det ikke for alle.

Hvordan maler man vægge?

Inden du går i gang med at kaste dig ud i malerarbejdet, så er det vigtigt, at du har gjort forskellige ting først. Først bør du bære så mange møbler som muligt ud af rummet, og hvis der er nogen tilbage, så ryk dem ud i midten af rummet, så væggene er fri, og dæk dem til med plast. Når du alligevel er i gang, så kan du også dække gulvet med plast. Dæk hullerne i væggen med spatel og slib det, når det er tørt. Derefter vaskes væggene ned, og hvis der er gammelt maling, der skaller af, så fjernes det. Hvis væggene ikke er renset, så kan den nye maling have svært ved at suge ind i væggen. Det sidste du bør gøre, er at sætte malertape op, ved karmene, stikkontakter og lignende. Det kan også bruges til at lave en skarp linje rundt i kanten af væggen.

Når du har gjort alle de ovenstående ting, så kan du begynde at male. Når du skal male vægge, så er det en god idé at starte med kanterne. Derfor bruges en lille pensel, da den gør det nemmere at male langs lister og rundt om stikkontakter. Derefter kan du bruge en stor malerrulle til at tage resten. Det kan dog være en fordel at starte i et hjørne og bevæge sig ud derfra.

Har du brug for professionel hjælp?

Hvis malerarbejdet virker for uoverskueligt, så kan du kontakte en malermester og betale vedkommende til at gøre arbejdet for dig.